participat de trei ori ca speaker la NASA Project Management Challenge. Este co-autorul/editorul a 11 cărți, printre care: Empowering Project Teams: Using Project Followership to Improve Performance. 

Totodată, este și International Academic Advisor în cadrul Project Management World Journal, SUA și membru al Comisiei Editoriale ale jurnalelor II Project Management și Journal of Applied Project Management, dar și membru al Steering Commitee of IPMA-Italy.


Andreea Pătrașcu se ocupă, cu precădere, de funcțiile de ansamblu ale Project Managementului, incluzând leadership, coordonare și managementul proceselor de PMO.

Mai mult decat atât, Andreea supervizează și demersul proiectelor la nivelul companiei și este responsabilă pentru implementarea proiectelor corporate bazate pe inițiativele strategice Orange.

Experiența semnificativă în business a fost acumulata în timp ce gestiona HR Change Programs și asigura implementarea strategică în calitate de PMO Manager. Ambiția acesteia este de a realiza și a conduce schimbarea cu scopul de a livra „valoare profitabilă” clienților.


George Leca este în prezent Europe Head of Project Management Office (PMO), Governance & Reporting la Asahi Breweries Europe, companie globală cu peste 130 de ani de activitate în industria berii și peste 10000 de angajați în Europa.

De când George s-a alăturat companiei Sabmiller în 2014, aceasta a fost achiziționată de către compania AB InBev în cadrul celei mai mari tranzacții finaciare din istoria omenirii. În 2017 businessul din Europa a trecut în propriettatea companiei Japoneze Asahi. În timpul celor două transferuri de proprietate succesive, George Leca a contribuit la pregătirea tranzacției din punctul de vedere al separării proceselor și tehnologiilor, iar în prezent supervizează portofoliul de proiecte la nivel european al companiei Asahi.

Anterior, George Leca a înființat și condus departamente de PMO din industria de Telecom și IT din diferite țări. Este trainer certificat de change management și leadership și în ultimii 5 ani a explorat schimbarea și transformarea a peste 60 de companii în cadrul proiectului HorseEye Leadership Seminar (www.HorseEye.ro).

George Leca este membru fondator al Asociației pentru Valori în Educație din România (www.Ave-Romania.ro), asociație care promovează schimbări sistemice în învățământul românesc. În 2017, George Leca a început să organizeze în Romania evenimentele DisruptHR.co care își propun să aducă o perspectivă noua asupra modului în care gestionăm talentul în companii.


Aurelian este pasionat de startups și tehnologie, cu experiență în business development și operațiuni. Preferă tehnici disruptive, concepte noi și cercetare în locul consolidării unei zone de confort.

Industriile în care a fost implicat variază de la turism de lux la retail audit, de la design interior la PaaS și SaaS. Experiențele sale preferate sunt legate de rolurile de intraprenor în cadrul Neogen și Clever Tech, țintind piețe de nișă cu aplicații mass-market.

Obiectivul său actual constă în diversificarea și consolidarea serviciilor de logistică gestionate de Clever Taxi, dincolo de zona deja consacrată de transport persoane.


Cu peste 20 de ani experiență în Change Management și Project Management, Simona Bonghez este Managing Director al Colors in Projects, o companie de training și consultanță, specializată în servicii de management de proiect. Simona s-a impus pe piața de training prin rezultatele obținute: actualitatea studiilor de caz și a tehnicilor folosite, abordarea practică, bazată pe experiența trainerilor, personalizarea sesiunilor în funcție de cerințele specifice ale clienților. Toate acestea sunt standarde care au contribuit la renumele solid câștigat de Colors in Projects.

Simona continuă să livreze servicii de consultanță și să susțină sesiuni de training, insistând pe utilizarea de tehnici noi de facilitare din domeniul învățării experiențiale, atât în România cât și la nivel global.

Advisor al Project Management Institute la nivel global (face parte din Ethics Member Advisory Group), speaker internațional și autor, Simona este implicată, în același timp și în mediul academic (Masterat în Managementul Proiectelor, SNSPA).

Chiar dacă experiența profesională reprezintă un aspect definitoriu în activitatea ei, Simona consideră că nu ar fi ajuns atât de departe fără un bun simț al umorului. Crede cu tărie că jocurile și metaforele sunt instrumente puternice în sesiunile de instruire; crede în inteligența participanților la training și în valoarea experiențelor prin care au trecut, ele tranformându-se – facilitate de trainer – în excelente vehicule de învățare.          

Are un doctorat în sociologie și este facilitator LEGO®SERIOUS PLAY®.


Cristian este un profesionist certificat PRINCE2 cu 10 ani experiență în project management de transformare. 

A lucrat în proiectul de integrare a României în spațiul SCHEGEN, iar în Vel Pitar a implementat proiecte mari de automatizare în zona de Big Data Analytics folosind machine learning și predictive modelling.

Cristian este și absolvent de MBA la MAASTRICHT SCHOOL OF MANAGEMENT.


Ciprian este specializat în transformarea organizațiilor și în dezvoltarea oamenilor care conduc procesele de schimbare.

Are 20 ani de experiență în dezvoltare organizațională, strategie și conducerea schimbării.

Este un pionier al agilității organizaționale în România. Este primul trainer român certificat in Agile Profile®, instrument unic de agilitate comportamentală, și master-trainer în formare. În acest domeniu, are la activ proiecte cu clienți de pe 3 continente.

Consideră că orice companie este făcută din carne și oase, din minte și suflet, ca o ființă umană, și asta se regăsește în pratica sa, care înglobează instrumente “hard” și „soft”.

Are experiență în domenii precum servicii IT și inginerie, industrie, petrol și energie, retail și distribuție. A implementat proiecte pentru clienți din România precum și din Europa, Statele Unite, America Latină (Mexic, Brazilia), Asia (Singapore, India, Indonezia).

De formație inginer IT la Universitatea Politehnică din Cluj-Napoca, este absolvent al Programului Copernic, Paris, Executive-MBA derulat în cadrul Institut d’Etudes Politiques, Ecole Nationale des Mines, Ecole Nationale des Ponts et Chaussees și College des Ingenieurs.


Gheorghe (Gogu) Ștefănescu, PMP, este trainer și consultant cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea organizațională. Este licențiat al Facultății Automatică – I.P.București și este certificat internațional ca Project Management Professional – PMP – la Project Management Institute, SUA. 

A lucrat în servicii IT&C și industria petrochimică. Contribuțiile sale au un caracter practic nemijlocit, fie din postura de autor de cursuri, articole și lucrări de specialitate, fie din postura de trainer (peste 8000 de cursanți) și consultant, fie ca voluntar în organizațiile profesionale. A făcut parte din echipele de traducere a edițiilor 4 și 5 ale PMBoK® – Project Management Body of Knowledge.

Este pasionat de provocările pe care le implică proiectele fiind coordonatorul programului „Evolutiv Project Management”, program care oferă un set complet de instrumente pe toate componentele managementului de proiect.

Gogu este un susținător al simulărilor de business pe care le consideră abordări extrem de eficace în demersurile de dezvoltare organizațională și personală.