Speakeri IFRS Forum 2015

peter

PETER CLARK, Technical Director, IASB (Consiliul pentru Standarde Internaţionale de Contabilitate/ IFRS Foundation International Accounting Standards Board)

Peter s-a alăturat predecesorului IASB, Comitetul pentru Standarde Internaționale de Contabilitate (IASC), în 1994, în calitate senior project manager. Pe durata acestei funcții a condus mai multe proiecte IASB și IASC, printre care Contractele de Asigurări, Adoptarea Inițială a Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), Beneficiile Angajaților și Impozitele pe Venit. Între 2012 și 2015, a supervizat proiectul IASB vizând consolidarea Structurii Conceptuale a Raportării Financiare. Din 2015, este responsabil de conducerea programului IASB de cercetare.

După obținerea calificării de Contabil Autorizat, la Peat, Marwick, Mitchell & Co. în Londra, a petrecut patru ani în Luxemburg, inițial la Fiduciaire Générale de Luxembourg, iar apoi la KPMG.  A revenit la Londra în 1989, în calitate de Manager Tehnic Senior la Clark Whitehill, unde a fost responsabil de monitorizarea inovațiilor din contabilitate, audit și drept corporatist.

 

codrina petrescu

Codina Petrescu, Manager, Servicii de Audit, PwC Romania

Codina este Senior Manager în cadrul departamentului de Servicii de Consultanţă Contabilă, cu 15 ani de experienţă de audit şi contabilitate.

Codina este expertă în aria de contabilitate IFRS şi contabilitate statutară, fiind de şapte ani membră a grupului global PwC de specialişti IFRS şi a grupului tehnic PwC privind contabilitatea statutară.

Codina are o experienţă vastă în aplicarea IFRS, atât în Romania, cât şi din abordarea speţelor contabile pentru clienţi din Europa Centrală şi de Est şi Australia. A oferit consultanţă contabilă unor multitudini de clienţi şi este expertul cu care echipele PwC de audit din România şi Europa Centrală şi de Est se consultă pe aspecte contabile. Codina a elaborat şi predat cursuri de contabilitate IFRS şi contabilitate statutară – pentru o gamă largă clienţi şi organizaţii, precum şi cursuri interne PWC.

 

smedoiu

Alexandra Smedoiu, Director, Consultanță fiscală, PwC România

Alexandra este licenţiată în Relaţii Economice Internaţionale, în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi deţine un Master în Managementul Proiectelor Internaţionale.

Alexandra este implicată într-o multitudine de proiecte de structurare internaţională, analiză fiscală a produselor financiare, restructurări de afaceri şi reorganizări, consultanţă fiscală generală în domeniul impozitelor directe, proiecte de documentare a preţurilor de transfer, precum şi audituri fiscale.

Experienţa Alexandrei vizează proiecte în industrii precum Servicii Financiare, Sectorul Imobiliar, Telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei. De asemenea, Alexandra a petrecut 3 luni în cadrul biroului PricewaterhouseCoopers din Varşovia, unde a fost implicată în proiecte de amploare regională în domeniul Serviciilor Financiare.

Alexandra este licenţiată Chartered Financial Analyst, este membră a ACCA, deţinând Diploma în Raportare Financiară Internaţională. De asemenea, Alexandra este consultant fiscal conform legii şi membră a Camerei Consultanţilor Fiscali, precum şi membră a Chartered Institute of Taxation, deţinând Diploma în Fiscalitate Internaţională Avansată.

 

Adriana-Lobda

Adriana Lobda, Audit Partner, Deloitte România

 Adriana are peste 17 ani de experienţă de audit financiar. Este specializata în furnizarea de servicii de audit în domeniile producție , distribuție , construcții , administrație publică , Pharma şi sectoarele de telecomunicații . Adriana a participat la numeroase audituri, recenzii și alte angajamente de consultanță pentru clienți locali și internaționali și a efectuat audituri în conformitate cu IFRS , US GAAP și cerințele legale din România. Adriana coordonează, de asemenea, un birou regional, în Cluj- Napoca, fiind responsabilă pentru marketing regional și performanța financiară .

 

angela-manolache-kpmg

Angela Manolache, Director, Risk & Regulatory Consulting, KPMG România

Cu o experiență de peste 13 ani în domeniul financiar, Angela și-a început cariera în cadrul departamentului de Audit Financiar al KPMG, iar din 2010 coordonează departamentul de Consultanță contabilă și managementul riscurilor financiare al KPMG România. În prezent, o parte din activitatea Angelei o reprezintă coordonarea implementărilor și conversiilor IFRS pentru clienți din diverse sectoare de activitate, precum și instruirea cu privire la Standardele Internaționale de Raportare Financiară.

De asemenea, Angela coordonează echipa de profesioniști din domeniul riscului financiar din Europa Centrală și de Est fiind responsabilă pentru promovarea și facilitarea coordonării strânse între practicile regionale din acest domeniu.

Angela este membru al Asociației Contabililor Autorizați din Marea Britanie din 2004 (ACCA), deține certificare în Managementul Riscurilor Financiare emisă de Global Association of Risk Professionals (GARP) din 2006, precum și certificare în Standardele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public (IPSAS). 

 

Ionut-Mastacaneanu-KPMG

Ionuț Măstăcăneanu, Senior Manager, KPMG România

Este în prezent coordonatorul echipei de Servicii Financiare din cadrul departamentului de fiscalitate și coordonează echipa de consultanți fiscali din cadrul biroului KPMG din Iași.

Ionuț are experiență de peste 10 ani în oferirea de consultanță companiilor locale și multinaționale care își desfășoară activitatea în diverse industrii, pe  probleme de impozite directe, incluzând impozit pe profit, impozit cu reținere la sursă pe veniturile nerezidenților, implicații fiscale ale diverselor structuri implementate.

 Ionuţ a fost implicat în discuțiile purtate în cadrul Grupului desemnat de Comisia Fiscală a Asociației Română a Băncilor pentru dezbaterea aspectelor fiscale legate de implementarea IFRS și în cadrul grupului de lucru organizat de Ministerul Finanțelor Publice cu ocazia trecerii la IFRS a societăților listate și a susținut o serie de prezentări tehnice pe acest subiect.

 

 

Alina Fanita

Alina Făniță, CEO, PKF Finconta

 

 

Ionut Serban

Ionut Șerban, Audit Manager, PKF Finconta

 

 

Marilena Pintican  

Marilena Pintican, Audit Manager, PKF Finconta