Speakeri Real Estate & Construction Forum, ediția a IV-a

ingo nissen

 Ingo Nissen s-a născut pe 16 septembrie 1955, în Weissenfels/Saale, Germania. Actualmente este membru al consiliului de conducere al companiei Sierra Developments România și Managing Director în România.

Dr. Nissen deține un masterat în construcții, obținut la Technische Universitat Braun-schweig, Germania, în 1982. Între 1982 și 1987, Dr. Nissen a fost doctorand la Universitatea Tehnică din Munchen, obținând titlul de doctor în Construcții Masive. De asemenea, a predat teoria construcțiilor masive, la aceeași universitate.

Din 1987 până în 1989 a fost implicat în calculele aferente construirii noului aeroport “Franz-Joseph-Strauss” din Munchen. În 1989, a trecut la departamentul de cercetare și dezvoltare din cadrul Dyckerhoff und Widmann AG, iar în 1990 s-a mutat la Philipp Holzmann AG, în calitate de site manager.

Din 1992, Mr. Nissen a început să lucreze ca Project Manager la DAL-Bautec și în scurt timp a fost promovat, devenind Membru Adjunct al Consiliului Administrativ. În 1997, a început să lucreze ca Technical Leader în cadrul departamentului de Project Development al WestProject & Con-sult GmbH, în Germania, unde a început dezvoltarea Shopping Centre. Lucrează la Sierra de la începuturile companiei în Germania, în 2000, mai întâi ca manager de dezvoltare, iar din 2006 ca membru al consiliului de conducere al Sierra Developments Germania.

Din februarie 2008, a acceptat provocarea de a ocupa postul de Managing Director și membru al consiliului de conducere al Sonae Sierra in Romania.

 

tatian diaconu

 

Din ianuarie 2012, Tatian Diaconu se află la conducerea filialei din România a Immochan, una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa.

5 ani mai tarziu, cu o echipă care s-a extins de la 3 la 55 de colaboratori, Tatian continuă să creadă în potențialul românesc și pregătește noi proiecte de transformare a comunităților, alături de echipa sa.

Tatian Diaconu a absolvit Academia Trupelor de Uscat Nicolae Bălcescu din Sibiu. După o carieră de trei ani ca ofițer, a plecat în Franța, unde a urmat cursurile Universității din Le Havre, fiind licențiat cu un master în managementul organizațiilor. Tatian a mai ocupat, pentru Decathlon și Bricostore, funcțiile de responsabil de expansiune pentru piețele din România, Ungaria, Croația.

 

florin furdui

 

Florin Furdui ocupă în prezent funcția de Country Manager pentru Portland Trust, unul dintre cei mai experimentaţi dezvoltatori de pe piaţa locală de birouri. Din anul 2008 de cand s-a alăturat Portland Trust a supervizat dezvoltarea unor proiecte importante de birouri precum:  Opera Center, Bucharest Business Park , Floreasca Park, sau Oregon Park, cel mai nou proiect al dezvoltatorului.

Cu o experiență profesională și antreprenorială de peste 25 de ani în domenii de activitate diverse precum bănci și telecomunicații, Florin Furdui este absolvent al Facultății de Automatizări și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, precum și al programului de Executive MBA al ASEBUSS, program dezvoltat de Academia de Studii Economice în colaborare cu Universitatea Washington din Seattle.

 

sorin ioan blaga

 

Sorin Ioan Blaga este General Manager la Liebrecht & Wood România, ocupând această funcție din ianuarie 2016. Cu o experiență profesională de peste 25 de ani, Sorin a avut o carieră îndelungată și plină de succes în marketing, management și business administration. Este un lider cu inițiativă, cu o abordare unică, centrată pe managementul orientat spre oameni și servicii excelente în zona de customer service, fiind implicat într-o gamă largă de domenii, atât în calitate de client, cât și de furnizor de servicii, pe piața locală și în toată Europa.

Înainte de a se alătura companiei de imobiliare Liebrecht & Wood Group, lider pe plan European, Sorin Ioan Blaga și-a demonstrat competențele de leadership ca Director de Marketing la Philip Morris România și Bulgaria, Adevarul Holding și Otter Distribution România, și ca VP Marketing, Communication and Corporate Affairs în Rompetrol Group și Managing Director la Wave Division Group. Sorin a studiat la Universitatea Tehnică Asachi din Iași și deține o diplomă în Management și un MBA acordat de Open University Business School, UK. Este de asemenea lector universitar – a predat în cadrul Open University Business School, fiind totodată profesor asociat al Facultății de Comunicare, SNSPA, România.

 

alexandra smedoiu

Alexandra Smedoiu este în prezent Director în echipa specializată în Servicii Financiare din cadrul Departamentului de Consultanţă Fiscală al PwC Romania.

Alexandra este licenţiată în Relaţii Economice Internaţionale, în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi deţine un Master în Managementul Proiectelor Internaţionale.
Alexandra este implicată într-o multitudine de proiecte de structurare internaţională, analiză fiscală a produselor financiare, restructurări de afaceri şi reorganizări, consultanţă fiscală generală în domeniul impozitelor directe, proiecte de documentare a preţurilor de transfer, precum şi audituri fiscale, toate cu specializare pe sectorul serviciilor financiare.

Alexandra a petrecut 3 luni în cadrul biroului PricewaterhouseCoopers din Varşovia, unde a fost implicată în proiecte de amploare regională în domeniul bancar. Alexandra a fost implicată în discuţii cu autorităţile de reglementare şi mediul de afaceri privind legislaţia fiscală aplicabilă băncilor, fondurilor de investiţii şi investiţiilor la bursă. De asemenea, Alexandra scrie articole în presa de specialitate privind teme fiscale de actualitate.

Alexandra este licenţiată Chartered Financial Analyst, este membră a ACCA, deţinând Diploma în Raportare Financiară Internaţională. De asemenea, Alexandra este consultant fiscal conform legii şi membră a Camerei Consultanţilor Fiscali, precum şi membră a Chartered Institute of Taxation, deţinând Diploma în Fiscalitate Internaţională Avansată.

Alexandra este membră în Consiliul de Administraţie al CFA Society România, o organizaţie non-profit care reuneşte profesionişti de top din domeniul financiar din România. Aceasta vorbeşte fluent engleza, franceza şi italiana.

 

daniel moreanu

 

Dr. Daniel MOREANU este avocat în cadrul Baroului București cu o experienta de peste 11 ani in domeniul juridic reprezentand pe parcursul carierei companii internationale si romanesti de top.

In prezent coordoneaza activitatea MOREANU Law o firma de avocatura dinamica cu expertiza extensiva in domeniul imobiliar, constructii si urbanistic, dar si in alte arii precum: Asistenta Corporativa Generala, Contracte, Drept Comercial, Litigii, Drept Bancar, Fuziuni si Achizitii sau Dreptul Muncii.

Daniel MOREANU este Doctor in Drept cu cea mai inalta distinctie, summa cum laudae, autorul unei lucrari care analizeaza institutia Fiduciei si a Trust-ului, precum si a numeroase articole de specialitate in presa juridica si de business.

Totodata, Daniel MOREANU preda Drept civil în cadrul Departamentului de Drept Privat, Facultatea de Drept, Universitatea din București

 

IGNATIADIS

 

Alexandros Ignatiadis este co-fondator și acționar la Octagon Contracting & Engineering, având o experiență de peste 20 de ani în construcții, dobândită în urma implicării în proiecte naționale și internaționale.

Definește viziunea companiei Octagon și stabilește obiectivele necesare dezvoltării, pe piața extrem de competitivă din construcții, având prin urmare un rol major în succesul proiectelor și serviciilor livrate de companie.

gabriel voicu

 

 

 

Gabriel Voicu are o experiență de 10 ani în consultanță imobiliară pe segmentul rezidențial și, din poziția de director al diviziei New Homes din cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, a oferit consultanță pentru numeroase proiecte rezidențiale din București, printre care Cosmopolis, Belvedere Residences si Metropolis, și a coordonat echipe care au văndut un portofoliu de aproximativ 2.000 de apartamente în ansambluri rezidențiale.

 

DRAGOS VILCEANU

 

Dragos Vilceanu este Presedintele ABI – Asociatia Brokerilor Imobiliari, fondatorul Scolii de brokeri imobiliari, proprietarul Imobiliare.NET si a celui mai cunoscut software CRM dedicat pietei imobiliare (Pitagora.com.ro). Este o persoana cu vasta experienta in domeniul imobiliar, atat in calitate de furnizor de servicii dedicate agentiilor si dezvoltatorilor imobiliari, cat si ca jucator important in piata imobiliara, fiind specializat in tranzactii pe segmentul rezidential/terenuri si executari silite.

Din pozitia de presendinte ABI, militeaza pentru transparentizarea pietei imobiliare, pentru un mediu concurential sanatos si pentru recunoasterea pietei imobiliare ca locomotiva a cresterii economice a Romaniei pe baze solide si durabile.

Fin cunoscator al mecanismelor imobiliare, este un critic acid al derapajelor legislative ale autoritatilor si un sustinator al tuturor initiativelor care ajuta ca piata imobiliara sa functioneze in mod natural, in spiritul liberei concurente si cu interventii prudente din partea statului.

 

ana dumitrache

 

MAURICIO MESA

 roxana dudau

 

Roxana Dudau conduce Departamentul Imobiliare & Construcții din cadrul Noerr, București. Este specializată în servicii de consultanță destinate investitorilor majori activi în domeniul retail și construcții, ca și marilor investitori din sectorul auto, cu precădere, din investițiile greenfield din România, oferind consultanță cu privire la structurarea planificării și a contractelor de construcție, în vederea construirii spațiilor de producție.
Roxana are o vastă experiență în domeniul imobiliar, planificare & construcții urbane și reglementare, în special în tranzacțiile retail, oferind consultanță clienților firmei cu privire la pătrunderea pe piață și dezvoltarea în România.
În domeniul energiei regenerabile, a oferit consultanță băncilor, inițiatorilor și operatorilor de instalații energetice, pe tot parcursul realizării proiectelor acestora.

 andreea comsa

 

Andreea Comsa are o experienta dovedita de peste 10 ani in antreprenoriat si consultanta imobiliara. Pasionata si energica, a infiintat Premier Estate Management, agentia de consultanta imobiliara cu cea mai rapida ascensiune din ultimii ani. Premier Estate Management, in mai putin de 5 ani de activitate, a obtinut performanta de a se clasa in top trei agentii active pe piata rezidentiala din Romania. Dintre premiile si distinctiile obtinute mentionam:

Top 30 sub 30 acordat de catre Forbes Romania in 2015
Top 100 Tineri Manageri – Business Magazin, in 2015
Topul Celor mai Puternice Femei din Business, Business MAgazin, in 2016
Cea mai performanta echipa de vanzari in domeniul rezidential, CIJ, in 2016

Aria de expertiza a Premier Estate Management include: consultanta de business inca din faza incipienta a proiectului, marketingul si comunicarea, procesele de vanzare si managementul proprietatilor rezidentiale. Premier Estate Management reprezinta in exclusivitate active ale caror valoare depaseste 150 de milioane de euro. Principalele proiecte din Bucuresti si din tara sunt: ISHO, Asmita Gardens, Ibiza Sol, Citadella Titan, Pallady Towers, 49 Gafencu, Mediteraneo Pipera, The Norm , Maison 10, Bucuria Apartments.

 

stefan cremene

 

2014 – prezent Director Comercial Willbrook International

Supervizarea activității aferente segmentului office – 2 clădiri de birouri cu o suprafață de peste 40.000 m2
Supervizarea activității aferente segmentului rezidențial – 8 complexe rezidențiale – peste 300 de vile de lux.

Willbrook este cel mai mare furnizor de locuințe pe segmentul închirierilor de locuințe de lux, cu peste 300 de case pe piață.

 

ILINCA PAUN

 

Ilinca este intrapreneur cu o experiență de 18 ani în afaceri și consultanță în domeniul imobiliar. S-a alăturat companiei Colliers în 2000, după ce anterior fusese implicată în dezvoltarea primului mall din România.
De atunci, a avut o contribuție semnificativă la creșterea și sustenabilitatea Colliers International pe piața românească de imobiliare, compania bucurându-se de o mare apreciere pentru leadership, spirit inovator și poziția de top în rândul companiilor de consultanță.
Ca Managing Partner la Colliers International România, a stimulat procesele de inovare la toate nivelurile companiei, coordonând unele dintre inițiativele și tranzacțiile majore ale companiei pe piață. În 2013, cu Ilinca în calitate de ambasador, Colliers International România a fost prima companie din regiune care a creat și a propus companiilor un nou stil de lucru, sub forma unui prototip al Biroului Generației Y.

 

daniel manate

Absolvent al Institutului Politehnic „Traian Vuia” din Timișoara (Facultatea de Construcții) și al Univesității „Aurel Vlaicu” (Facultatea de Stiințe Economice) din Arad, cu o vastă experiență profesională în analize financiare, evaluări, negocieri de preț și studii sectoriale in-house (energie, resurse, bănci, imobiliare etc), Daniel Manațe este în prezent președintele Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România și membru al unor asociații internaționale de profil cum ar fi: RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) sau TEGoVA (The European Group of Valuers’ Associations). În paralel, predă la Facultatea de Științe Economice din Arad, deținând titlul de conferențiar universitar doctor ec. ing. De asemenea, Daniel activează ca lector și speaker în cadrul ANEVAR și a semnat zeci de articole și lucrări științifice de specialitate în diverse publicații din țară și străinătate.