Speakeri Tax & Finance Forum, București

Miruna Enache este Partener în cadrul departamentului de asistență fiscală al EY România și are o experiență de peste 16 ani în domeniul consultanței fiscale.

Miruna a fost implicată în proiecte privind taxarea internațională directă și indirectă, precum și taxarea persoanelor fizice, având cu precadere experință în domeniul impozitelor directe. Portofoliul său de clienţi cuprinde companii multinaţionale din România şi străinătate, companii farmaceutice, companii din sectorul energetic dar şi mari producători industriali.

Este membru al Camerei Consultanților fiscali din România și începând cu anul 2006 a devenit membru al Asociației Contabililor autorizați din UK (ACCA). 

Miruna este licențiată a Facultății de Asigurări Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București. De asemenea, a absolvit și deține o diplomă emisă de către “Centre Universitaire de Luxembourg – Cycle Court d’Etudes Superieures en Gestion, Section Banques.


Cristina are o experiență vastă în legătură cu probleme de fiscalitate interne și internaționale, acumulată de-a lungul celor opt ani de experiență profesională în cadrul KPMG.

Ea a fost implicată în proiecte de consultanță complexe, pe diverse aspecte fiscale precum și în ceea ce privește conformarea fiscală în diferite domenii (ex: impozit pe profit, impozit cu reținere la sursă, etc.)  pentru un număr semnificativ de societăți locale și internaționale, într-o gamă variată de industrii.

De asemenea, ea a coordonat proiecte de revizuire fiscală, cu scopul de a evalua conformarea cu obligatiile fiscale și declarative, precum și de a identifica oportunități fiscale, a coordonat proiecte privind facilitățile fiscale la impozitul pe profit pentru activități de cercetare-dezvoltare și proiecte de certificare a declarațiilor de impozit pe profit.

Membră a Camerei Consultanților Fiscali (CCFR), dar și absolventă a programului EMBA organizat de Universitatea Babes-Bolyai în colaborare cu University of Hull, Marea Britanie, Cristina este autoarea a variate articole tehnice în domeniul fiscal.


Având dubla calificare în domeniul juridic și economic, Luisiana s-a specializat începând cu anul 2003 în drept fiscal. In anul 2007 a devenit membră a Baroului București și timp de 5 ani a făcut parte din echipa de taxe a Biriș Goran.

În iulie 2012 a înființat Dobrinescu Dobrev SCA, alături de Ionuț Dobrinescu și Dumitru Dobrev. Casa de avocatură oferă consultanță de taxe și asistență în inspecția fiscală, pledează în litigii civile, administrative și fiscale și reprezintă firmele cu succes în relația cu Fiscul.
În ultimii opt ani, Luisiana s-a specializat în mod deosebit în materia taxei pe valoarea adăugată și în procedură fiscală.
Este membră a VAT Forum Bruxelles și membru AMCHAM, calitate în care participă la ședințele de lucru organizate de Ministerul Finanțelor Publice, pe probleme de legislație fiscală.


Mihai are o experiență de peste 14 ani în domeniul consultanței vamale, reorganizări de lanțuri de aprovizionare, calcul de valoare în vamă și clasificare tarifară.

Și-a început cariera la Arthur Andersen, a continuat la KPMG, iar în prezent este coordonatorul echipei de consultanță pe probleme de vamă și accize, din cadrul Deloitte România. Mihai este implicat în mod continuu în proiecte de asigurare a conformității cu legislația vamală, restituiri de taxe, contestații, studii de impact pe vamă și accize, corespondența cu Comisia Europeană. De asemenea, este autorul a numeroase articole din presă pe probleme vamale, menite să ajute mediul de afaceri din România.

Mihai este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România și membru al Asociației Experților Contabili din Marea Britanie (ACCA).


Cu o experiență de peste 11 ani în domeniul fiscalității, Alexandru este Senior Manager în cadrul departamentului de fiscalitate al Deloitte. Acesta este specializat în consultanță fiscală privind TVA, fiind implicat în proiecte precum: consultanță fiscală generală, asistență la inspecțiile fiscale, asistență în negocieri comerciale, asistență în cadrul procesului de due diligence, rambursări de TVA atat pentru persoane rezidente cât și pentru nerezidente, obținere puncte de vedere din partea autorităților atât române, cât și europene.

De asemenea, este autorul a numeroase articole pe probleme fiscale, menite să ajute mediul de afaceri din România. Alexandru este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România.


Florina Parîng este Senior Manager în cadrul departamentului de Asistență fiscală al EY România și are o experiență de peste 8 ani în domeniul impozitării indirecte. 

Florina este specializată în consultanţă fiscală privind taxa pe valoarea adăugată, oferind consultanţă în proiecte precum: restructurări, audit fiscal, litigii fiscale, optimizări de costuri, acțiuni în fața Comisiei Europene. A acumulat experienţă profesională îndelungată cu diverşi clienţi ce activează în următoarele domenii: servicii financiare, energie, retail si produse de larg consum, imobiliare şi construcţii.

Florina este licențiată în economie și deține Diploma Europeană în Taxare Indirectă (EDIT) de la Institutul de Taxare Indirectă din Marea Britanie.


Liviu are o experiență profesională de peste 12 ani, din care 9 în domeniul consultanței fiscale, fiind specializat pe prețuri de transfer. Are experiență în coordonarea echipelor pe diferite proiecte de asistență privind prețurile de transfer, dar și taxare internațională, impozit pe profit, impozit cu reținere la sursă, accize.

Portofoliul său cuprinde clienți din industrii variate precum retail, producție, imobiliare, servicii finaciare și energie, constructii, energie verde, sectorul chimic, asigurări, industria farmaceutică.


Cătălina este expertă în domeniul resurselor umane, fiind autorizată de Ministerul Muncii, și membră a Uniunii Naționale a Experților în Legislația Muncii (UNELM). A urmat cursurile de HR Business Partner organizate sub licența Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Specialistă în resurse umane, cu o experiență de peste 13 ani în acest domeniu, ea oferă consultanță clienților cu o sferă de activitate variată: bancară, informatică, farmaceutică, logistică, industrială (petrol și gaze, energie eoliană).


Georgel deține o experiență de mai bine de 10 ani acumulată în cadrul proiectelor de consultanță și audit IT. El a auditat și a oferit consultanță clienților din diverse industrii, cu accent pe sectorul serviciilor financiare: bănci, companii de asigurări, fonduri de pensii și societăți de finanțare și leasing.

Georgel este membru ISACA și certificat în auditul sistemelor informaționale (CISA) și în guvernarea IT în cadrul organizațiilor (CGEIT) și in riscul și controlul sistemelor informatice (CRISC).