Speakeri Tax & Finance Forum, Constanța

alexandru comanescu

 

Cu o experiență de peste 11 ani în domeniul fiscalității, Alex este Senior Manager în cadrul departamentului de fiscalitate al Deloitte. Alex este specializat în consultanță fiscală privind TVA, fiind implicat în proiecte precum: consultanță fiscală generală, asistență la inspecțiile fiscale, asistență în negocieri comerciale, asistență în cadrul procesului de due diligence, rambursări de TVA atat pentru persoane rezidente cât și pentru nerezidente, obținere puncte de vedere din partea autorităților atât române, cât și europene.

De asemenea, este autorul a numeroase articole pe probleme fiscale, menite să ajute mediul de afaceri din România. Alex este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România.

 

mihai petre

 

Mihai are o experiență de peste 14 ani în domeniul consultanței vamale, reorganizări de lanțuri de aprovizionare, calcul de valoare în vamă și clasificare tarifară.

Și-a început cariera la Arthur Andersen, a continuat la KPMG, iar în prezent este coordonatorul echipei de consultanță pe probleme de vamă și accize, din cadrul Deloitte Romania. Mihai este implicat în mod continuu în proiecte de asigurare a conformității cu legislația vamală, restituiri de taxe, contestații, studii de impact pe vamă și accize, corespondența cu Comisia Europeană. De asemenea, este autorul a numeroase articole din presa pe probleme vamale, menite să ajute mediul de afaceri din România.

Mihai este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România și membru al Asociației Experților Contabili din Marea Britanie (ACCA).

 

 

Laura este Consultant Senior în cadrul departamentului de prețuri de transfer al Deloitte Romania. Cu o experiență de 5 ani în domeniul prețurilor de transfer, Laura a realizat proiecte de documentare a tranzacțiilor intra-grup derulate de companii multinaționale care operează în principal în industriile auto, retail și energetică și a asistat clienți în cadrul controalelor fiscale. Mai mult, Laura a fost implicata într-o gamă variată de proiecte de pregătire și revizuire de documentații de prețuri de transfer, consultanță pentru grupuri multinaționale și locale de companii, proiecte de restructurare, precum și de asistență în cadrul controalelor fiscale.

Laura deține o diplomă de licență în Administrarea Afacerilor, Universitatea din București și o diplomă de master în Marketing, Academia de Studii Economice, București. 

 

 

Ciprian s-a alăturat echipei Deloitte în 2004, implicându-se în numeroase proiecte de consultanță fiscală. Are o vastă experiență în fiscalitate internațională și prețurile de transfer asistând numeroase companii naționale și internaționale.

În domeniul prețurilor de transfer, Ciprian a oferit asistență fiscală companiilor din sectoare diverse: energetic, petrol și gaze, producători de produse alimentare, retail, telecomunicații, media, imobiliar și servicii bancare.

Ciprian a oferit asistență în pregătirea documentațiilor de prețuri de transfer și pentru justificarea tranzacțiilor viitoare, a oferit asistență clienților în vederea obținerii Acordulului de Preț în Avans (APA), precum și în timpul controalelor efectuate de autoritățile fiscale. Totodată, Ciprian are experiență în restructurarea de activități.

Ciprian este membru al Camerei Consultanților Fiscali din România, membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați și al Camerei Auditorilor Financiari din România.

A participat la conferințe naționale și internaționale și din 2009 este organizatorul programului Deloitte Transfer Pricing Academy.

 

florentina susnea

 

Florentina Șușnea ocupă poziția de Managing Partner al Grupului Finconta, grup alcătuit din patru societăţi: PKF Finconta, PKF Finconta Consultanţă, Finconta Human Resources și Finconta Consulting SPRL. Este licențiată în economie și științe juridice, cu un master în Fiscalitate și politici fiscale, absolventă a programului EMBA Tiffin University USA și Doctor în economie. Experiența de 25 de ani în servicii de consultanță fiscală completată de cei 6 ani de activitate în sistemul public – ANAF, o recomandă ca fiind un lector de calitate ce oferă informații corecte și exemplificări concrete cu referire la legislația în vigoare.

 

 

Absolventă a Facultății de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice București, Elena are o experiență de aproximativ 8 ani în domeniul consultanței fiscale, ocupând în prezent poziția de Tax Manager în cadrul FiNEXPERT.

Elena este membru al Camerei Consultanților Fiscali din România.

Elena a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte variate de consultanță fiscală pentru clienți din diverse industrii, precum pharma, energie, FMCG, real estate, transport și logistică. Proiectele în care Elena a fost implicată vizează: consultanța fiscală de o manieră continuă pentru clienții din portofoliu, asistență în cadrul controalelor fiscale, proiecte de due-diligence fiscal, restructurari (ex: fuziuni, divizari, achiziții etc.), proiecte cu privire la prețurile de transfer (ex: dosare de prețuri de transfer, asistență cu privire la stabilirea metodologiei de prețuri de transfer).

 

 

Cu o experiență de aproximativ 9 ani în domeniu, Cristiana face parte din departamentul de consultanță fiscală al FiNEXPERT înca din februarie 2016, în calitate de Tax Manager.

Consultant fiscal certificat de către Camera Consultanților Fiscali din România, Cristiana a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte variate cum ar fi: asistență fiscală punctuală, servicii de due-diligence fiscal, asistență la inspecții fiscale, contestații, servicii de conformitate etc. pentru clienți care activează în industrii precum pharma, oil & gas, real estate, comerț, prestări de servicii, inclusiv financiare.