Speakeri Tax & Finance Forum, ediția a VII-a, București

miruna enache

 

Miruna Enache este Partener în cadrul departamentului de asistență fiscală al EY România și are o experiență de peste 16 ani în domeniul consultanței fiscale.

Miruna a fost implicată în proiecte privind taxarea internațională directă și indirectă, precum și taxarea persoanelor fizice, având cu precadere experință în domeniul impozitelor directe. Portofoliul său de clienţi cuprinde companii multinaţionale din România şi străinătate, companii farmaceutice, companii din sectorul energetic dar şi mari producători industriali.

Este membru al Camerei Consultanților fiscali din România și începând cu anul 2006 a devenit membru al Asociației Contabililor autorizați din UK (ACCA).

Miruna este licențiată a Facultății de Asigurări Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București. De asemenea, a absolvit și deține o diplomă emisă de către “Centre Universitaire de Luxembourg – Cycle Court d’Etudes Superieures en Gestion, Section Banques.

 

alexandra smedoiu

 

Alexandra Smedoiu este în prezent Director în echipa specializată în Servicii Financiare din cadrul Departamentului de Consultanţă Fiscală al PwC Romania.

Alexandra este licenţiată în Relaţii Economice Internaţionale, în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi deţine un Master în Managementul Proiectelor Internaţionale.
Alexandra este implicată într-o multitudine de proiecte de structurare internaţională, analiză fiscală a produselor financiare, restructurări de afaceri şi reorganizări, consultanţă fiscală generală în domeniul impozitelor directe, proiecte de documentare a preţurilor de transfer, precum şi audituri fiscale, toate cu specializare pe sectorul serviciilor financiare.

Alexandra a petrecut 3 luni în cadrul biroului PricewaterhouseCoopers din Varşovia, unde a fost implicată în proiecte de amploare regională în domeniul bancar. Alexandra a fost implicată în discuţii cu autorităţile de reglementare şi mediul de afaceri privind legislaţia fiscală aplicabilă băncilor, fondurilor de investiţii şi investiţiilor la bursă. De asemenea, Alexandra scrie articole în presa de specialitate privind teme fiscale de actualitate.

Alexandra este licenţiată Chartered Financial Analyst, este membră a ACCA, deţinând Diploma în Raportare Financiară Internaţională. Mai mult, Alexandra este consultant fiscal conform legii şi membră a Camerei Consultanţilor Fiscali, precum şi membră a Chartered Institute of Taxation, deţinând Diploma în Fiscalitate Internaţională Avansată.

Alexandra este membră în Consiliul de Administraţie al CFA Society România, o organizaţie non-profit care reuneşte profesionişti de top din domeniul financiar din România. Aceasta vorbeşte fluent engleză, franceză şi italiană.

 

andreea giovani

 

 Cu un background tehnic, Andreea si-a inceput activitatea in domeniul protectiei mediului in urmă cu 15 ani, din care peste 10 ani a activat in domeniul consultantei – prootectiei mediului. Incepand cu anul 2009 a participat activ la derularea proiectelor privind verificarea raportelor de dezvoltare durabilă pentru diferite companii activand in domeniul bancar, telecomunicatii, petrochimic. Inainte de a se alatura echipei PwC Romania, Andreea a facut parte din echipa de Dezvoltare Durabilă din cadrul altui Big Four.  

 

mihai petre

 

Mihai are o experiență de peste 14 ani în domeniul consultanței vamale, reorganizări de lanțuri de aprovizionare, calcul de valoare în vamă și clasificare tarifară.

Și-a început cariera la Arthur Andersen, a continuat la KPMG, iar în prezent este coordonatorul echipei de consultanță pe probleme de vamă și accize, din cadrul Deloitte Romania. Mihai este implicat în mod continuu în proiecte de asigurare a conformității cu legislația vamală, restituiri de taxe, contestații, studii de impact pe vamă și accize, corespondența cu Comisia Europeană. De asemenea, este autorul a numeroase articole din presa pe probleme vamale, menite să ajute mediul de afaceri din România.

Mihai este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România și membru al Asociației Experților Contabili din Marea Britanie (ACCA).

 ioana botez

 

Ioana Botez este absolventă a Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, ASE Bucureşti, în cadrul căreia a obţinut şi diploma postuniversitară în Managementul Afacerilor.  

Este membră a Camerei Consultanţilor Fiscali din România (CCFR).

Ioana are o experienţă de 10 ani în domeniul fiscal, oferind consultanţă fiscală unor companii locale şi multinaţionale pe diverse aspecte legate de taxarea directă şi internaţională, cum ar fi preţuri de transfer, impozit pe profit şi impozit prin reţinere la sursă. În ultimii șapte ani, ea a fost implicată cu precădere în proiecte privind preţurile de transfer, pentru societăţi activând în domenii ca: industria auto, retail, servicii, industria lemnului, industria aeronautică etc.  

De asemenea, deţine o experienţă de 4 ani în domeniul contabil, iar în prezent frecventează cursuri în vederea obţinerii diplomei în taxare internațională ADIT (Advanced Diploma in International Taxation).

 

liviu gheorghiu

 

Absolvent al Academiei de Studii Economice din București, Liviu Gheorghiu este consultant fiscal autorizat și membru al Camerei de profil din România (CCFR).

Cu o experiență de peste 11 ani în domeniul finanțelor și taxării, fiind specializat pe prețurile de transfer, el a acordat sprijin și servicii de specialitate unor clienți locali și internaționali, cu afaceri din domenii ca: retail, energie verde, industria farmaceutică, asigurări, imobiliare, producție, servicii financiare.

 

mitel spataru

 

Mitel este în echipa FiNEXPERT de peste 12 ani, timp în care a coordonat numeroase proiecte și a înregistrat rezultate care au condus la evoluția companiei.

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniul financiar – contabil și de peste 7 ani în domeniul fiscalității, Mitel a preluat, începând din 2011, managementul departamentului de Taxe, iar din ianuarie 2017 este Tax Partner.

Membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, al Camerei Consultanților Fiscali din România, Mitel deține certificări internaționale din partea: Certificate Principles of International Taxation, Chartered Institute of Taxation și Tolley Institute UK. A absolvit Academia de Studii Economice și deține un master în Contabilitate Internațională.

 

cristiana oprea

 

Cristiana este Senior Tax Consultant și are o experiență de 8 ani în domeniu, fiind certificată de către Camera Consultanților Fiscali din România.

Cristiana a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte variate cum ar fi: asistență fiscală punctuală, servicii de due-diligence fiscal, optimizări fiscale, servicii de conformitate pentru clienți care activează în industrii precum imobiliare, comerț, prestări de servicii, inclusiv financiare.

 

elena gogoneata

 

În prezent, Elena ocupă poziția de Senior Tax Consultant în cadrul departamentului de consultanță fiscală al FiNEXPERT.

Consultant fiscal certificat de către Camera Consultanților Fiscali, cu o experiență de aproximativ 8 ani in domeniul consultanței fiscale, Elena a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte variate de consultanță fiscală pentru clienți de talie internațională, precum: asistență fiscală punctuală, servicii de due-diligence fiscal, optimizări fiscale, restructurari/reorganizari (ex. fuziuni, divizari, achiziții etc.), proiecte de prețuri de transfer.

 dragos barbulescu

S-a alăturat E.ON Gaz Romania S.A. (societate activă în domeniul distribuţiei şi furnizării de gaze naturale) în iulie 2007, cu obiectivul de a contribui la eforturile E.ON de transformare şi eficientizare a societăţii privatizate anterior, motivat fiind atât de provocarea profesională de a contribui la acest obiectiv într-o industrie complexă, cât şi de dorinţa de a face un pas înainte în carieră în cadrul unui  grup puternic şi renumit.

Rolul său a fost focusat pe transformarea, integrarea şi optimizarea ariilor de servicii suport (de exemplu, financiar, facturare, managementul creantelor, achiziţii, logistică, IT), iniţial din poziţia de Director Divizie Financiar şi Servicii în cadrul E.ON Gaz Romania, şi începând cu aprilie 2009, din cea de Director General al societăţii E.ON Servicii SRL, platforma integrată de servicii suport care deserveşte întreg grupul E.ON Romania (atât societăţile cu activitate în domeniul gazelor naturale, cât şi cele cu activitate în domeniul energiei electrice).

Ulterior, începând cu ianuarie 2012, a preluat poziţia de Director General Adjunct / Group CFO în cadrul grupului E.ON Romania, precum şi poziţii în cadrul Consiliilor de Administraţie ale mai multor companii din grup.

ciprian ladunca

 

Peste 20 de ani de experiență ca Director Executiv, în domeniul managementului financiar și activitate de Consultant Senior  în cadrul unei companii de consultanță Big4. Membru al consiliului director al și președinte al comitetelor de audit pentru asigurări, pensii private, consultanță, aviație civilă și ONG-uri. 

Country CFO și CEO adjunct la Metropolitan Life, care face parte din MetLife Group (fostă Alico și AIG Life), ocupându-se constant de analiza profitabilității investițiilor, creșterea sustenabilă și profitabilă a afacerilor, fuziuni și achiziții și având totodată cunoștințe solide în domeniul guvernanței corporative. Deține conexiuni solide în rândul specialiștilor din guvernanța corporativă, ONG-uri, finanțe, impozite și domeniul juridic.

Experiență relevantă în calitate de Consultant Senior KPMG – FCMG, consultanță, echipament IT, aviație civilă și catering aerian, furnizare și depozitare combustibil. CFO interimar, contabilitate, audit parțial și operațiuni de verificare prealabilă (due diligence).

În trecut, Ciprian a fost  Director non-Executiv, Președinte al Comitetului de Audit, Compania Națională de Transporturi Aeriene TAROM, organizație de peste 2000 de angajați.

IMPLICARE ÎN COMUNITATE

Membru al consiliului director al United Way Romania și MetLife CSR Executive Lead pe România. În calitate de CSR Executive Lead, Ciprian a susținut constant investițiile în programele CSR, rezultatul fiind facilitarea a peste 1 milion de dolari în programe locale de CSR, în 2015 și 2016. Ciprian a facilitat programul CSR ,,Alături de tine”, care a primit premiul pentru ,,Cel mai bun program CSR intern din 2016” la Gala Oameni pentru oameni, organizată de ARC (Asociația pentru Relații Comunitare) și AmCham.

EDUCAȚIE

  • Life Management Institute, Atlanta, SUA
  • Certificat profesional în management, Open University Business School, Marea Britanie
  • Membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România
  • Absolvent Finanțe, Bănci și Contabilitate, ASE

 liviu bocsaru

 

Începând cu luna noiembrie 2012, activitatea financiară a Grupului Renault în România este coordonată de Liviu Bocşaru.

Liviu Bocşaru  s-a născut în anul 1972 la Piteşti şi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova.  În 1996 îşi începe activitatea la Dacia în cadrul departamentului de achiziţii, iar din 1999 devine, pe rând, şef serviciu eficienţă economică, şef serviciu audit intern şi şef departament control de gestiune inginerii şi IT. Din 2007 preia conducerea activităţii financiare a Renault Mécanique Roumanie, iar din 2009 este şef departament control de gestiune al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia. Din 2010 se alătură filialei comerciale în funcţia de director administrativ financiar, iar doi ani mai târziu este propus pentru funcţia de director executiv al tuturor activităţilor financiare ale Grupului Renault în România.

 

florina parang

 

Florina Parîng este Manager în cadrul departamentului de Asistență fiscală al EY România și are o experiență de peste 8 ani în domeniul impozitării indirecte.

Florina este specializată în consultanţă fiscală privind taxa pe valoarea adăugată, oferind consultanţă în proiecte precum: restructurări, audit fiscal, litigii fiscale, optimizari de costuri, acțiuni în fața Comisiei Europene.

De asemenea, Florina a facilitat traininguri și seminarii pentru clienții săi și prin anumite organisme profesionale (în industria serviciilor financiare).

A acumulat experienţă profesională îndelungată cu diverşi clienţi ce activează în următoarele domenii: servicii financiare, energie, retail și produse de larg consum, imobiliare şi construcţii.

Florina este licențiată în economie și deține Diploma Europeană în Taxare Indirectă (EDIT) de la Institutul de Taxare Indirectă din Marea Britanie.

 

alina david

 

 

alexandru comanescu

 

Cu o experiență de peste 11 ani în domeniul fiscalității, Alex este Senior Manager în cadrul departamentului de fiscalitate al Deloitte. Alex este specializat în consultanță fiscală privind TVA, fiind implicat în proiecte precum: consultanță fiscală generală, asistență la inspecțiile fiscale, asistență în negocieri comerciale, asistență în cadrul procesului de due diligence, rambursări de TVA atat pentru persoane rezidente cât și pentru nerezidente, obținere puncte de vedere din partea autorităților atât române, cât și europene.

De asemenea, este autorul a numeroase articole pe probleme fiscale, menite să ajute mediul de afaceri din România. Alex este membru activ al Camerei Consultanților Fiscali din România.