2016.03.25 Articole

75 milioane de lei ar putea fi acordate în 2016 pentru achiziția de mașini electrice

Ministerul Mediului a propus acordarea, în acest an, prin Fondul de Mediu, a 75 de milioane de  lei pentru stimularea achiziționării de mașini electrice și hibride noi, dar și pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe, Istvan Jakab, consilier al ministrului Mediului.

Schema de sprijin de ajutor de stat propusă prevede 100 de milioane de lei pe an în următorii 5 ani și 75 de milioane de lei pentru anul în curs.

Istvan Jakab a mai precizat că după aprobarea bugetului Fondului de Mediu, ministerul de resort, alături de Administrația Fondului de Mediu, va trebui să elaboreze un ghid de proiecte pentru alocarea acestor fonduri.

Acesta a mai declarat că programul Rabla va funcționa în continuare, achiziția de mașini electrice și hibrid prin acest program funcționând în continuare, iar beneficiarii putând cumula bonusul de casare cu ecotichetul care va intra în vigoare odată cu aprobarea bugetului AFM.

În România s-au vândut anul trecut 28 de mașini electrice, în 2014, 7, iar în 2013 numărul de mașini electrice comercializate a fost de 3. În Europa însă numărul de vehicule electrice vândute este în creștere, anul trecut depășind în premieră numărul de astfel de mașini cumpărate în SUA și China. Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio Mobility, a declarat în aceeași conferință de presă că Europa a înregistrat anul trecut o creștere de 70%, comparativ cu 2014, a numărului de mașini electrice cumpărate, circa 540.000 de vehicule.

Material de opinie semnat de
  • BusinessMark

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.