Încarc Evenimente

CFO Conference 2024

Traversăm o perioadă cu provocări generate de contextul macroeconomic și de volatilitate, în care dinamica anuală a economiei a încetinit, ratele inflației sunt ridicate, costurile de finanțare și ratele dobânzilor sunt în continuare crescute.

Toate acestea sunt aspecte pe care un CFO trebuie să le gestioneze, susținând organizațiilor să se adapteze rapid la condițiile în schimbare, urmărind obiectivele de dezvoltare ale organizației, nevoile business-ului, evoluția pieței, schimbarea așteptărilor clienților și angajaților. Cum reușesc directorii financiari să conducă compania în perioade de incertitudine și să mențină stabilitatea, să navigheze într-un mediu volatil, păstrându-și ochii la viitor și la ce reprezintă acesta pentru departamentele financiare și business: tehnologii noi & AI, decizii data-driven, schimbarea setului de skill-uri necesar pentru angajați, conformarea la normele ESG, etc.?

Aflat la a 11-a ediție, evenimentul CFO Conference va aduce împreună lideri financiari pentru discuții, schimb de idei și studii de caz. Vă așteptăm pe 4 aprilie 2024, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Detaliile evenimentului

cumpără bilet

Audiență

 • Directori financiari
 • Financial Business Partners
 • Directori generali
 • Controlling and Budgeting Managers
 • Reporting Managers
 • Directori economici
 • Directori contabili
 • Consultanți fiscali
 • Controlleri financiari
 • Contabili
 • Auditori
 • Analiști financiari
 • Antreprenori

Oră
Sesiune
Speaker
08:30 Conferință
WELCOME COFFEE
09:00 Conferință
SESIUNEA I
 • Prezentări
 • Panel
11:45 Conferință
COFFEE BREAK
12:15 Conferință
SESIUNEA A II-A
 • Prezentări
 • Panel
14:45 Conferință
BUSINESS LUNCH

Bilete

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
EARLYBIRD: CFO Conference 2024
Până pe 28 februarie, biletele beneficiază de 15% reducere și vor putea fi achiziționate la prețul de 510 lei. Începând cu 29 februarie, prețul standard al unui bilet va fi de 600 lei.
510.00 lei +TVA

Discount de grup:

 • 10% – 2 participanți
 • 15% – 3 participanți
 • 20% – 4+ participanți
 • MACROECONOMIC CHALLENGES. Ultimii ani au fost marcați de evenimente geopolitice cu impact asupra mediului de business și de volatilitate economică. Organizațiile sunt într-un context în care dinamica anuală a economiei a încetinit, ratele inflației sunt ridicate, costurile de finanțare și ratele dobânzilor sunt în continuare crescute. Perspective macroeconomice pentru 2024. Adaptarea rapidă a strategiei financiare a organizației la schimbările geopolitice și economice.
 • CHANGE & ADAPTABILITY. Practici prin care liderii financiari pot promova o cultură a adaptabilității, strategii și structuri organizaționale flexibile care să ajute companiile să facă față complexității aduse de volatilitate și schimbare. Rolul directorului financiar în a conduce compania în perioade de incertitudine și de a menține stabilitatea. CFO-ul – susținător al inovației și agilității în companie.
 • 2024 GROWTH PERSPECTIVE. Care sunt obiectivele de creștere și cum își propun liderii financiari să le atingă? Vor continua costurile ridicate să pună presiune pe deciziile de investiții ale companiilor? Care va fi evoluția investițiilor în perioada următoare?
 • TAX UPDATE. Tendințe legislative și fiscale la nivel internațional. Noutăți privind politicile fiscale în Uniunea Europeană. Strategia fiscală a României si armonizarea legislației românești cu cea globală. Aspecte privind noutățile fiscale din 2024. Principalele modificări și reglementări ale Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală. Digitalizare. Transformare. Taxarea în economia digitală și adaptarea autorităților fiscale. Digitalizarea administrației fiscale din România și implicațiile pentru contribuabili.
 • FINANCE ORGANIZATION STRUCTURE. Care este structura unui departament financiar modern? Modele de operare financiară ale viitorului și structuri financiare organizaționale ce pot susține creșterea și inovația. Putem spune că digitalizarea a dus la ierarhii și structuri mai plate? Cum devin echipele financiare mai agile prin autonomie? Cum este colaborarea încurajată în cazul unor structuri de echipe mai puțin rigide?
 • SUSTAINABILITY. Rolul CFO-ului în susținerea tranziției corecte către o economie decarbonizată și în a conduce compania în direcția abordării sustenabile? Cum poți integra măsuri de “compliance” în acest sens, susținând un plan financiar deja dificil? Conformarea la ESG și scorul de investiție – abordare financiară strategică.
 • ESG. STANDARDS. TRANSPARENCY IN NON-FINANCIAL REPORTING. COST REDUCTION & FINANCING. Legislație europeană și transpunerea directivelor în legislația românească. Cum contribuie standardele ESG la scăderea costurilor de finanțare? Transformarea modelelor de business. Rolul directorului financiar în comunicarea companiilor cu stakeholderii despre eficiența obiectivelor și rezultatelor de sustenabilitate, astfel încât să obțină credibilitate și să le câștige încrederea? Cum răspundem nevoii consumatorilor de a ști care este prețul plătit pentru produsele pe care le consumă? Transparența ca prioritate de business.
 • DIGITAL LEADERSHIP. Care este rolul directorului financiar în creșterea gradului de adoptare a soluțiilor digitale și a inteligenței artificiale în organizație? CFO-ul – Lider vizionar și strategic pentru a valorifica potențialul AI-ului, a crea valoare cu ajutorul datelor și a redefini viitorul în companie.
 • IN TECH WE TRUST. Cum arată analizele cost-beneficii pentru investițiile în tehnologii precum: AI, automatizare, data analytics? Cum întărește tehnologia departamentele financiare și ce beneficii aduce la nivel operațional, dar și decizional?
 • AUTONOMOUS FINANCE. Tehnologizarea dincolo de automatizare și digitalizare. Autonomie, decizii luate în timp real, auto-corectare și auto-îmbunătățire. Cum arată departamentul financiar al viitorului și cât de departe este acest viitor?
 • DATA & INSIGHTS. DATA SECURITY. Volumul de date colectate este tot mai ridicat, însă cât de dificil este să navighezi prin aceste date? Data analytics și soluții de gestionare. Rolul CFO-ului și al departamentului financiar în transformarea datelor în insight valoros și dificultățile întâmpinate la acest nivel. Managementul datelor în contextul amenințărilor externe și al securității cibernetice.
 • DATA-DRIVEN CULTURE & COLLABORATION. Planificarea și luarea de decizii în baza datelor este esențială pentru viitor și pentru obținerea de avantaj competitiv. Procesarea și analiza lor aduce, însă, și multe provocări. Cum susții o cultură a datelor, în calitate de CFO, prin colaborare la nivel de leadership, prin integrarea datelor la nivel holistic prin parteneriat cu ceilalți executivi?
 • ANTICIPATING TRENDS. Cum poate tehnologia să ne ajute în reimaginarea companiei și a modului de a face business? Rolul CFO-ului în anticiparea trendurilor, alegerea direcțiilor de investiție și influențarea deciziilor strategice.
 • BELIEVE IN PEOPLE. În timp ce multe companii investesc în tehnologie și instrumente digitale, resursele umane care să opereze cu aceste noi sisteme sunt la fel de importante. Cât de dezvoltate sunt aptitudinile digitale, de analiză și interpretare a datelor în cadrul departamentelor financiare? Upskilling și mentorat pentru transformare digitală. Cum se va schimba rolul specialiștilor financiari? Up- și re- skilling în domeniul financiar. Pregătirea generațiilor viitoare de specialiști.
 • THE CFO AS A PEOPLE STRATEGIST. Într-un context în care organizațiile se confruntă cu provocări în atragerea și retenția angajaților potriviți, în care lipsa angajaților calificați și fluctuația implică costuri de recrutare crescute, diminuarea productivității și afectarea proiectelor de business. Rolul CFO-ului în creșterea engagement-ului în organizație și în eficientizarea politicilor de beneficii ale companiei într-o piață a muncii dinamică și un context fiscal volatil.
 • FINANCING AND INVESTING. Soluții de finanțare pentru mediul de business. Între soluții private și programe guvernamentale. Cum va evolua creditarea și cum se vor schimba condițiile de finanțare în 2024? Soluții alternative de finanțare și susținere a investițiilor.
 • M&A OVERVIEW. Dinamica tranzacțiilor la nivel internațional și local. Context și perspective. Rolul strategic al CFO-ului în procesele de fuziuni și achiziții: de la strategia tranzacției la integrare.
 • CUSTOMER EXPERIENCE. Cum se reflectă activitatea departamentului financiar la nivel de customer experience? Care sunt așteptările consumatorilor moderni și care este rolul directorilor financiari în a prelua cerințele pieței și ale clienților și a le integra unui plan de investiții adaptat nevoilor business-ului?
 • RISK & SCENARIO PLANS. Stabilirea obiectivelor si depășirea potențialelor obstacole stau la baza gestionării riscului. Contextul ultimilor ani ne-a învățat că unele aspecte nu pot fi anticipate, că flexibilitatea și agilitatea sunt esențiale. Care este rolul CFO-ului la nivel de asigurare a business continuity în vremuri de schimbare? Cum pot fi gestionate scenariile de risc ce se raportează la aspecte și provocări ale contextului geopolitic, economic, cybersecurity, etc.? Planificare agilă. Care sunt riscurile strategice pe care trebuie să le avem în vedere în perioada următoare? Viitorul în Enterprise Risk Management.
 • FINANCE TRANSFORMATION & SHARED SERVICES CENTERS. Viitorul centrelor de servicii suport în contextul transformării financiare. Investiții și digitalizarea SSC  – Shared Services Centers pentru a crea valoare adăugată, a susține optimizarea și reducerile de costuri și creșterea eficienței proceselor.

Sponsori & parteneri

Parteneri:

Eveniment susținut de:

Partener de monitorizare:

Galerie

Articole care te-ar putea interesa

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.