Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

ESG:ro 2023

Despre ESG (Environment, Social & Governance) se vorbește deja de două decade, însă abia din luna ianuarie 2023 a intrat în vigoare directiva CSRD ce le acordă statelor membre 18 luni pentru a o integra în legislația națională. Astfel, începând cu 2024, companiile cu o cifră de afaceri de peste 40 de milioane de euro și/sau total active mai mari de 20 milioane euro și/sau peste 250 de angajați vor fi obligate să raporteze rezultatele cu privire la sustenabilitate. Întreprinderile mici și mijlocii listate pe piețele reglementate din UE vor avea termen până la 1 ianuarie 2026 pentru a se conforma cerințelor de raportare.

În toată această perioadă, lipsa unui standard internațional unitar după care companiile să se ghideze a devenit tot mai stringentă, pe măsură ce importanța raportării non-financiare în crearea de valoare pe termen mediu și lung a devenit tot mai evidentă. Dincolo de rolul raportării non-financiare în combaterea riscurilor cu care se confruntă omenirea – poluare, încălzire globală, sărăcie, conflicte sociale – , standardele ESG contribuie și la o mai bună înțelegere a organizației și a rolului acesteia în economia globală. ESG presupune o mai bună planificare a investițiilor pe termen lung, reducerea costurilor la energie și resurse, optimizare, creșterea loialității clienților, creșterea valorii de brand și îmbunătățirea accesului la resurse.

Cum ne ajută indicatorii ESG să asigurăm stabilitatea/continuitatea organizației pe termen mediu și lung? Cum contribuie aceste elemente la o mai bună retenție a angajaților în companie, la bunăstarea lor, cât și câștigarea loialității tuturor actorilor implicați în business? Cum putem face trecerea spre un business verde, spre un business mai sustenabil? Ce provocări apar în această tranziție? Care sunt obstacolele în aplicarea standardelor ESG? Dar oportunitățile financiare?

Discutăm despre toate acestea la prima ediție ESG:ro, eveniment ce se va desfășura in person, la Radisson Blu Hotel din București, dar și virtual, pe 26 mai 2023.

Detaliile evenimentului

Audiență

  • CEOs
  • CFOs
  • General Managers & Executive
  • CSR Managers
  • Sustainability Managers
  • ESG Specialists
  • Marketing & PR Managers
  • Corporate Affairs Managers
  • Entrepreneurs
  • Financial Specialists

Oră
Sesiune
Speaker
08:30 Conferință
Înregistrarea participanților
09:00 Conferință
Sesiunea I
  • Prezentări
11:15 Conferință
Business Coffee Break
11:45 Conferință
Sesiunea a II-a
  • Panel
13:15 Conferință
Sesiunea a II-a
  • Prezentări
14:00 Conferință
Business Lunch

Bilete

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Biletele nu mai sunt disponibile

Discount de grup:

  • 10% – 2 participanți
  • 15% – 3 participanți
  • 20% – 4+ participanți
  • INDICATORI DE PERFORMANȚĂ FINANCIARĂ VS. NON-FINANCIARĂ. Înțelegerea legăturii dintre cele două tipuri de raportare și modul în care se influențează reciproc. Oportunități generate de înțelegerea impactului pe care o companie îl are asupra mediului și societății
  • ESG STANDARDS. Legislație europeană și transpunerea directivelor în legislația românească. Cum aliniem raportarea la noile standarde, integrând indicatorii de sustenabilitate și mediu în planul de audit intern? Ce KPI trebuie să avem în vedere în raportarea ESG? Provocările aduse de lipsa unui cadru de raportare uniform și unitar. Cum cuantificăm strategiile de sustenabilitate? Ce presupune evaluarea performanței unei companii pe baza factorilor de mediu, sociali și de guvernanță?
  • TRANSPARENCY IN NON-FINANCIAL REPORTING. Transparența permite luarea de decizii strategice, informate, pe teme non-financiare, însă în ce constă o raportare „corectă”? Cum răspundem nevoii consumatorilor de a ști care este prețul plătit pentru produsele pe care le consumă? Cum pot comunica companiile cu stakeholderii despre eficiența obiectivelor și rezultatelor de sustenabilitate, astfel încât să obțină credibilitate și să le câștige încrederea? Asumarea riscurilor și provocările în realizarea raportării non-financiare. Lipsa detalierii în rapoartele de sustenabilitate. Transparența ca prioritate de business
  • INTEGRITATE & GREENWASHING. Principii și instrumente pentru protecția avertizorilor de integritate. Mecanisme de soluționare a reclamațiilor
  • RISK MANAGEMENT & BEST PRACTICES. Guvernanța corporativă și responsabilitatea socială pe timp de criză. Efectele recesiunii, inflației și războiului din Ucraina asupra tranziției spre implementarea standardelor ESG. Strategii de gestionare a situațiilor de risc. Responsabilitatea corporativă, ca element crucial în gestionarea problemelor ce ar putea să apară. Efecte pe termen lung ale riscurilor reputaționale
  • COST REDUCTION & FINANCING. Cum contribuie standardele ESG la atragerea de împrumuturi în condiții mai avantajoase? Dar la scăderea costurilor de finanțare? Includerea riscurilor de mediu, sociale și de guvernanță în deciziile de creditare. Cum evaluează investitorii instituționali performanțele unei companii care vrea să acceseze surse „verzi” de finanțare? Accesarea fondurilor europene și a ajutoarelor de stat. Transformarea modelelor de business.
  • RAPORTARE DE MEDIU. Despăduririle ilegale, pesticidele, poluarea aerului și apei sunt de mare importanță pe agenda internațională. În acest context, evaluarea și monitorizarea lanțului de aprovizionare devine un subiect foarte important al raportării ESG. Cum transparentizăm raportarea în supply chain?
  • GREEN ECONOMY – WHERE DO WE START? Trecerea către un capital verde și durabil. Provocări și oportunități. Perspectiva bancară asupra accesului organizațiilor la emisiuni de obligațiuni verzi. Tranziția de la un model economic liniar la un model circular. Provocările care apar în dezvoltarea sistemelor socio-economice în economia circulară. Cum putem proteja mediile naturale, reduce pierderea unor servicii ecosistemice naturale și degajarea în mediu a poluanților – emisii, deșeuri? Gestionarea deșeurilor în România.
  • INNOVATION IN CORPORATE SUSTAINABILITY. Soluții inovatoare ce pot contribui la finanțarea dezvoltării sustenabile a organizației. Cum poate ajuta inteligența artificială în analiza datelor ce țin de impactul climatic al organizației? Digitalizare și automatizare
  • SECURITATE IT ȘI PROTECȚIA DATELOR. În ultimii ani, se poate observa o creștere a frecvenței și gravitatății atacurilor cibernetice la adresa business-urilor. Pe măsură ce companiile își modernizează și extind infrastructura digitală, pentru a rămâne competitive, ele devin totodată mai vulnerabile în fața unor breșe de securitate. Astfel, organizațiile pot ajunge să se confrunte cu o presiune crescută din partea legiuitorilor, consumatorilor și industriei de asigurări, ce percep astfel de incidente ca pe niște riscuri pentru piață. Ce măsuri și trenduri pot lua organizațiile pentru a consolida securitatea cibernetică și a asigura protecția datelor cu caracter sensibil? Investiții în infrastructura de securitate cibernetică și tehnologii emergente
  • HUMAN CAPITAL. Cum schimbăm, transformăm, relațiile cu angajații, clienții, furnizorii și comunitățile în care organizațiile își desfășoară activitatea, astfel încât să respecte principiile de ESG? Employee rights & equal pay. Cum implementăm un sistem de gestionare a sănătății și siguranței angajaților?
  • ESG & BRAND REPUTATION. Îmbunătățirea imaginii brandului duce la fidelizarea clienților și, mai departe, la creșterea profitabilității. Brand loyalty & engagement. Adaptarea serviciilor pentru a deservi, totodată, categoriilor vulnerabile de consumatori/clienți
  • NEW WAYS OF WORKING. Influența ESG se va reflecta asupra tuturor departamentelor din organizație, ducând spre noi structuri în organizație, dar și la transformarea strategiei de business. Apariția a noi departamente și poziții dedicate raportării non-financiare – joburi „verzi”. Provocări în definirea rolurilor și responsabilităților tuturor părților implicate în acest proces.
  • ESG TRENDS. Biodiversitate, măsuri pentru atingerea angajamentului privind emisiile Net Zero până în 2050.

Sponsori & parteneri

Parteneri:

Eveniment susținut de:

Suport tehnic asigurat de:

Partener de monitorizare:

Parteneri media:

Articole care te-ar putea interesa

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.