Contextul economic dificil, caracterizat prin creșterea inflației, a dobânzilor pentru credite, a costurilor materialelor de construcții și a prețurilor la energie, a pus presiune pe piața de real estate, unele sectoare atingând noi performanțe, în timp ce altele s-au străduit să se adapteze la schimbări care nu mai par să fie temporare. Piața imobiliară din România are suficiente resurse pentru a continua să se dezvolte și în 2024. Specialiștii din real estate rămân pozitivi cu privire la perspectivele sectorului și continuă să aibă încredere în relevanța strategiilor lor și în capacitatea sectorului imobiliar de a se adapta la circumstanțe în schimbare.
Perspectivele de dezvoltare ale sectorului real estate sunt dependente și de modul în care autoritățile reușesc să aibă o colaborare cu sectorul privat. Se conturează în București o lipsă de ofertă din cauza blocajului PUZ-urilor de către Primăria Capitalei? Au accelerat investițiile în localități limitrofe din județul Ilfov, în lipsa acordării de autorizații pentru Capitală?
În ultimul timp, am observat o atenție tot mai mare acordată includerii politicilor ESG în fiecare etapă a ciclului de viață al proprietăți, iar necesitatea implementării criteriilor de sustenabilitate au devenit un lucru normal. Odată cu creșterea bruscă a prețurilor la energie am resimțit o accelerare a interesului, mai ales pe zona de eficiență energetică.
Pe 25 septembrie 2023, vă invităm alături de noi la a XVII-a ediție a evenimentului “Real Estate & Construction Forum”, să dezbatem împreună cu unii dintre cei mai importanți jucători din industrie situația actuală a pieței de real estate, analizând fiecare segment în parte: retail, industrial & logistics, office și rezidențial. Evenimentul se va desfășura la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
Mai jos puteți vedea o scurtă ilustrație video ce capturează atmosfera ediției din această primăvară:
Discount de grup: