Încarc Evenimente
 • Acest eveniment a trecut.

Real Estate & Construction Forum 2024

Piața de real estate a gestionat cu succes momentele dificile din ultimii ani, dezvoltatorii au continuat proiectele aflate în desfășurare, și-au ajustat rapid strategiile de business, s-au reorganizat și au răspuns prompt noilor cerințe ale pieței.

Indiferent că vorbim despre retail, industrial & logistics, office sau rezidențial, anul 2024 aduce din nou în prim plan elemente care pun sub o presiune considerabilă piața de real estate din România. Contextul geopolitic, situația economică dificilă, lipsa de predictibilitate, blocarea permiselor de urbanism (PUZ) și măsurile fiscale intrate în vigoare sunt  doar o parte din aceste elemente. În timp ce unele sectoare vor atinge noi performanțe, altele vor încetini ritmul de dezvoltare, adoptând o abordare mai prudentă, în contextul macroeconomic actual.

Va reuși piața imobiliară din România să rămână dinamică și atractivă pentru companiile existente? Dar pentru cele care doresc să se extindă în regiune? Care va fi evoluția pieței de real estate, atât din perspectiva cererii, cât și a dezvoltării de proiecte noi? Care sunt cele mai importante componente ale unui proiect nou în 2024? Cum ne poziționăm față de piețele din regiune, care sunt avantajele pe care le avem ca țară și cum se reflectă acestea în piață?

Luni, 4 martie 2024, vă invităm să analizăm împreună cu cei mai importanți jucători din industrie situația actuală a pieței de real estate, proiectele noi ce urmează a fi lansate și perspectivele pentru fiecare segment în parte: retail – industrial & logistics – office – rezidențial.

Cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului „Real Estate & Construction Forum” va avea loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

 

Detaliile evenimentului

Audiență

 • Investitori pe piața imobiliară
 • Dezvoltatori imobiliari
 • Agenții imobiliare și brokeri
 • Companii de construcții
 • Companii de consultanță
 • Birouri de arhitectură
 • Furnizori de materiale de construcții și tehnologii
 • Comercianți de materiale de construcții
 • Societăți de avocatură
 • Experți în domeniu

Oră
Sesiune
Speaker
08:30
WELCOME COFFEE ȘI ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR
09:00
PANEL I – FOCUS ON RETAIL
10:15
PANEL II – FOCUS ON INDUSTRIAL & LOGISTICS
11:45
BUSINESS NETWORKING COFFEE BREAK
12:15
PANEL III – FOCUS ON OFFICE
13:45
PANEL IV – FOCUS ON RESIDENTIAL
15:15
BUSINESS LUNCH

Bilete

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Biletele nu mai sunt disponibile

Discount de grup:

 • 10% – 2 participanți
 • 15% – 3 participanți
 • 20% – 4+ participanți
 • REAL ESTATE MARKET PREDICTIONS FOR 2024. Cum va evolua piața de real estate în 2024 și care sunt perspectivele pentru fiecare segment în parte: retail, industrial & logistics, office, rezidențial? Care va fi cel mai dinamic sector în acest an? Ce proiecte noi urmează a fi lansate în 2024 și 2025?
 • CONSTRUCTION MARKET. TRENDS AND OUTLOOK. Contextul pieței de construcții din România: provocări și perspective. Volumul lucrărilor de construcții: sectorul rezidențial vs. sectorul nerezidențial și impactul lucrărilor de infrastructură asupra pieței de construcții. Soluții pentru reducerea defi­citului de forţă de muncă calificată.
 • BUILDING & CONSTRUCTION MATERIALS MARKET. Cum se vede piaţa de real estate din poziţia producătorilor de materiale de construcții? Cum vor evolua principalele piețe de materiale de construcții?
 • LUXURY REAL ESTATE MARKET TRENDS. Principalele tendințe și factori care definesc în prezent piața locuințelor premium și upper-premium. Cum văd principalii jucători evoluția pieței de lux pe termen mediu și lung?
 • 2024 EUROPEAN REAL ESTATE MARKET OUTLOOK. Evoluția și perspectivele pieței de real estate în context regional, rentabilitatea investițiilor și sectoarele cu cea mai dinamică creștere. Cum este Bucureștiul din punct de vedere al dezvoltatorilor imobiliari, în comparație cu alte capitale europene? Poziționarea României față de piețele din regiune, nivelul chiriilor și evoluția prețurilor în perioada următoare.
 • REAL ESTATE TAX – FISCAL AND LEGAL ASPECTS. Ce impact au noile măsuri fiscale asupra pieței de real estate? Cât de mult s-ar putea diminua cererea și oferta în condițiile inflației ridicate, ratelor mai mari ale dobânzilor la creditele ipotecare și modificarea cotelor de TVA? Cum îi afectează aceste schimbări pe cumpărători, dar și pe dezvoltatorii imobiliari? Provocările aduse de lipsa de predictibilitate în industria de real estate.
 • REAL ESTATE FINANCING OPTIONS. Soluții de finanțare și surse alternative pentru investițiile în proiectele imobiliare. Cum va evolua creditarea și ce așteptări avem pentru acest an?
 • PRICE FORECAST. Cum vor evolua prețurile imobiliarelor în următoarea perioadă și cum se prezintă situația în București și la nivel național? Nivelul chiriilor, rentabilitatea investițiilor și accesul la finanțare. Dinamica raportului cerere-ofertă pentru fiecare segment în parte: retail, industrial & logistics, office și rezidențial.
 • THE FUTURE OF THE OFFICE MARKET. Care sunt cele mai noi tendințe în piața proiectelor de birouri, planurile de dezvoltare ale principalilor jucători din industrie și elementele de care se ține cont în elaborarea strategiei de business pe termen lung? Cum estimăm dinamica cererii de birouri în următorii ani?
 • INDUSTRIAL & LOGISTICS MARKET UPDATE. Evoluția pieței atât din perspectiva cererii, cât și a dezvoltării de noi proiecte logistice și industriale. Care sunt principalele repere pentru 2024: închirieri/extinderi/investiții noi și zonele de dezvoltare aflate în atenția dezvoltatorilor pe termen mediu și lung. Nivelul chiriilor prime din București și în principalele hub-uri industriale și logistice din România.
 • HOUSING MARKET PREDICTIONS. Contextul actual al pieței rezidențiale și perspectivele pentru viitor, evoluția prețurilor și a vânzărilor în contextul noilor modificări fiscale, cum a evoluat costul de construcție și care sunt așteptările pentru perioada următoare? Zonele cele mai atrăgătoare pentru o dezvoltare rezidențială și noul profil al cumpărătorului. Raportul rată vs. chirie în principalele orașe din țară.
 • RETAIL INDUSTRY. TRENDS & FORECAST. Cum se conturează anul 2024 pentru industria de retail? Cât de competitivă rămâne România ca piață de retail în contextul actual? Planurile de dezvoltare/investiții ale jucătorilor din industrie. Așteptări și provocări pentru anul curent.
 • ESG TRENDS & DATA INSIGHTS. Cele mai importante aspecte și cele mai recente trenduri privind politicile ESG în real estate. Particularitățile ESG în domeniul imobiliar și necesitatea implementării criteriilor de sustenabilitate.
 • URBAN PLANNING: CHALLENGE OR OPPORTUNITY? Cât de mult a influențat blocarea permiselor de urbanism (PUZ) dezvoltarea imobiliară pentru segmentele rezidențial și office în București? Care sunt scenariile luate în calcul de dezvoltatorii imobiliari?
 • SMART CITIES & URBAN INFRASTRUCTURE. Cum se integrează proiectele imobiliare în conceptul de orașe inteligente și care sunt provocările și oportunitățile în acest sens? Importanța integrării tehnologiei și inovației în dezvoltarea urbană.

Sponsori & parteneri

Parteneri:

Suport tehnic oferit de:

Eveniment susținut de:

Partener de monitorizare:

Parteneri media:

Galerie

Articole care te-ar putea interesa

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.