România are printre cele mai mari suprafețe agricole utilizate din Uniunea Europeană și se situează anual printre performerii Europei, atât la nivelul producției, cât și la cel al exportului de cereale. Agricultura are în continuare o pondere importantă în PIB-ul României, chiar dacă, pe fondul transformării economiei românești, ponderea în economie s-a diminuat considerabil în ultimele decenii.
Agricultura şi dezvoltarea rurală reprezintă an de an sectorul cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene la nivel național. Business-urile din sectorul agricol sunt în general în creștere, afacerile antreprenorilor sunt pe un trend ascendent și România reprezintă un jucător semnificativ în UE.
Totuși, agricultura românească este în continuare afectată de fragmentarea exploatațiilor agricole, rentabilitatea încă redusă, nivelul scăzut al capitalizării, lipsa sistemelor de irigații. În plus, în ultimii ani, o provocare este capitalul uman și lipsa pregătirii profesionale a forței de muncă din agricultură.
Pentru a susține creșterea business-urilor, evoluția pozitivă a cifrei de afaceri și competitivitatea pe piață, investițiile în noile tehnologii de optimizare a producției trebuie să reprezinte în continuare o prioritate pentru fermieri și antreprenorii din agribusiness.
În cadrul celei de-a VII-a ediții a “Romanian Food & Agribusiness Conference”, ne propunem să discutăm despre oportunități, perspective și soluții pentru creștere a business-urilor din acest sector, alături de cei mai importanți jucători din domeniu. Evenimentul va avea loc pe 15 noiembrie 2019, la Hotel JW Marriott din București.
Discount de grup: