Încarc Evenimente

Supply Chain & Logistics Forum & Expo 2024

Într-o perioadă marcată de volatilitate economică și de evenimente geopolitice cu impact asupra mediului de business, eficiența operațională ridicată și managementul eficace al lanțului de aprovizionare sunt esențiale, un diferențiator important pentru companii, iar lanțurile de aprovizionare se află sub o presiune continuă de a performa. În plus, lanțurile de aprovizionare sunt mai atente la schimbările comportamentului consumatorului, la creșterea continuă a cererii pentru calitate și diferențiere.

Creșterea constantă a sectorului e-commerce din ultimii ani au creat un mediu de inovație la nivel de supply chain & logistics. Noul consumator și exigențele sale la nivel de customer experience au pus presiune suplimentară pe mediul de business de a veni cu soluții eficiente pentru a respecta standardele înalte ale pieței. De la depozitare la transport, întregul lanț este în transformare, iar tehnologia are un impact inovator major. Cum s-a schimbat comportamentul consumatorului și cum va evolua acesta în perioada următoare? La ce noi obiceiuri de consum ne așteptăm și cum adaptăm strategia de supply chain & logistics?

Nu în ultimul rând, ne întrebăm ce efect au normele ESG asupra mediului de business și ce strategii de aliniere la standardele de sustenabilitate au companiile, mai ales în contextul în care o parte din amprenta de carbon este generată de supply chain & logistics?

Discutăm despre toate acestea cu specialiști din domeniu, în cadrul unei noi ediții a Supply Chain & Logistics Forum & Expo, ce va avea loc pe 10 octombrie 2024, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Evenimentul reprezintă o platformă importantă de a cunoaște profesioniști din domeniu, de a afla bune practici de management al lanțurilor de aprovizionare și logistică, de a obține insights de la companii, ce funcționează cel mai bine și ce strategii dețin premise cu potențial în viitor.

Detaliile evenimentului

cumpără bilet

Audiență

 • Directori Logistică
 • Supply Chain Managers
 • Manageri transport și distribuție
 • Directori Operaționali
 • Directori Generali
 • Directori Financiari
 • Manageri planificare, aprovizionare, depozite
 • Directori import-export
 • Directori comerciali și vânzari

Oră
Sesiune
Speaker
08:30
WELCOME COFFEE ȘI ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR
09:00
SESIUNEA I

Prezentări și Q&A

Panel

11:45
COFFEE BREAK
12:15
SESIUNEA A II-A

Prezentări și Q&A

Panel – E-commerce, Retail & FMCG. Trends and insights

15:00
BUSINESS LUNCH

Bilete

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
EXTRA EARLYBIRD: Supply Chain & Logistics Forum & Expo 2024
Până pe 31 august 2024, beneficiați de 30% reducere în baza ofertei EXTRA EARLYBIRD. Începând din 1 septembrie, biletele beneficiază de 15% reducere și vor putea fi achiziționate la prețul de 595 lei. Începând cu 16 septembrie, prețul standard al unui bilet va fi de 700 lei.
490.00 lei +TVA

Discount de grup:

 • 10% – 2 participanți
 • 15% – 3 participanți
 • 20% – 4+ participanți

MACROECONOMIC CHALLENGES. Ultimii ani au fost marcați de evenimente geopolitice cu impact asupra mediului de business și a lanțurilor de aprovizionare. Organizațiile sunt într-un context de volatilitate economică, în care dinamica anuală a economiei a încetinit, ratele inflației sunt ridicate, costurile de finanțare și ratele dobânzilor sunt în continuare crescute. Perspective macroeconomice pentru 2025. Adaptarea rapidă a strategiei organizației la schimbările geopolitice și economice.

CHANGE & ADAPTABILITY. Promovarea unei culturi a adaptabilității, strategii și structuri organizaționale flexibile care să ajute companiile să facă față complexității aduse de volatilitate și schimbare.

THE TECH YOU NEED. Viitorul în supply chain și logistică constă în digitalizare și automatizare. Cum alegi și integrezi soluțiile tehnologice potrivite companiei și sistemului de lucru? Soluții pentru eficientizarea lanțului de aprovizionare, distribuție și logistică, dar și pentru crearea unor procese agile și customer-focused.

MANUFACTURING INVESTMENTS. România în context european.  Competitivitatea pieței locale pentru investiții. Oportunități ele piaţei de producţie românească. Strategiile de supply chain ale companiilor de producție din România.

E-COMMERCE & CUSTOMER DEMANDS. Când vine vorba de e-commerce, așteptările consumatorilor par a fi tot mai ridicate. Livrare rapidă, retur gratuit, opțiuni de livrare flexibilă, tracking exact – toate sunt parte din exigențele impuse la nivel de customer experience. Cum satisfaci toate aceste așteptări, utilizând mix-ul potrivit de tehnologie, și realizând o strategie operațională customer-centric?

DELIVERY. Cum poate fi optimizat procesul de livrare? Trenduri în supply chain, depozitare, transport și livrare, în contextul așteptărilor same-day, next-day delivery.

LAST-MILE DELIVERY. De ce este acest ultim segment al livrării punctul sensibil al companiilor? Extrem de important pentru customer satisfaction, de multe ori, last-mile delivery consumă cele mai multe resurse la nivel de timp și costuri. Ce soluții există pentru optimizare? Tehnologie, gig economy.

MICRO-FULFILLMENT & HUB-URILE DE DISTRIBUȚIE URBANĂ. Cum folosesc retailerii astfel de hub-uri pentru a fi mai aproape de cumpărători și a respecta termenele de livrare impuse de piață odată cu dezvoltarea e-commerce-ului?

RETURN, REFUND, REVERSE LOGISTICS MANAGEMENT. Care este atitudinea consumatorilor la nivel de retururi și care este reacția brandurilor la acest nivel? Ecosistemul de retururi și diferențele dintre online și offline. Așteptările consumatorilor, optimizarea și eficientizarea proceselor și costurilor.

MULTIPLE CHOICE. Variante de livrare a comenzilor. Pickup points, home delivery, ship/pickup in-store. Soluții pentru eficientizare logistică – care sunt variantele cele mai profitabile? Scăderea amprentei de carbon prin soluții alternative de livrare.

INFRASTRUCTURĂ ȘI SPAȚII LOGISTICE. Planuri și strategii de dezvoltare, investiții, tendințe.

MULTICHANNEL SUPPLY CHAIN. Rute flexibile și alternative pentru accesul pe noi piețe. Valorificarea mix-ului logistic și al transporturilor rutiere, aeriene, navale și feroviare. Perspective privind dezvoltarea și creşterea exponenţială a transportului containerizat în România. Strategia de transport intermodal a României. Transportul intermodal – avantajele optimizării opțiunilor de transport: rutier, feroviar, naval și aerian.

FORECAST ȘI DEMAND MANAGEMENT. STOCK MANAGEMENT. Bune practici și îmbunătățirea performanței în planificare, depozitare și livrare.

FROM DATA TO INSIGHT. DATA-DRIVEN CULTURE & COLLABORATION. DATA SECURITY. Data analytics și soluții de gestionare. Transformarea datelor în insight valoros și dificultățile întâmpinate la acest nivel. Cum susții o cultură a datelor, prin colaborare la nivel de leadership, prin integrarea datelor la nivel holistic prin parteneriat cu ceilalți executivi? Managementul datelor în contextul amenințărilor externe și al securității cibernetice.

DATA-DRIVEN, SMART WAREHOUSING. Care sunt trendurile la nivel de depozite inteligente? Care sunt tehnologiile momentului și cum va evolua operarea unui depozit în următorii ani, prin adopția: robotics, IoT, AI, RFID, wearable technology, warehouse management systems?

THE FUTURE OF WORKFORCE ÎN SUPPLY CHAIN. BELIEVE IN PEOPLE. EMPOWERING TALENT. În timp ce companiile investesc în tehnologie și instrumente digitale, resursele umane care să opereze cu aceste noi sisteme sunt la fel de importante. Cât de dezvoltate sunt aptitudinile digitale, de analiză și interpretare a datelor în cadrul departamentelor de supply chain și logistică? Upskilling și mentorat pentru transformare digitală. Cum se va schimba rolul specialiștilor? Up- și re-skilling în supply chain și logistică. Pregătirea generațiilor viitoare de specialiști. Motivarea echipelor și performanța operațională.

SUSTAINABILITY & ESG. Supply chain-ul în centrul abordării sustenabilității organizației. Revizuirea guvenanței în supply chain management în contextul creșterii transparenței. Transformarea modelelor de business. Legislație europeană și transpunerea directivelor în legislația românească.

CIRCULAR BUSINESS MODEL. Cum pot crea companiile sisteme de supply chain care recuperează, refolosesc și/sau reciclează resursele utilizate pentru crearea produselor lor, diminuându-și, astfel, amprenta de carbon, optimizând resursele și crescând profitabilitatea?

NET ZERO. Cum traducem obiectivele globale în acțuni concrete de business? Care sunt pașii unei strategii de diminuare a amprentei de carbon la nivel de supply chain și logistică?

ELECTRIC DRIVE. Electrificarea transportului – costuri, infrastructură și efecte asupra supply chain & logistics. Ce investiție necesită alinierea la obiectivele de sustenabilitate? Care sunt pașii necesari implementării unui astfel de plan?

TAX & LEGAL PERSPECTIVES IN SUPPLY CHAIN & LOGISTICS. Aspecte legale și fiscale specifice industriei. Noutăți privind legislația vamală. Aspecte privind digitalizarea autorităților și implicațiile pentru mediul de afaceri. RO e-Transport, RO e-Sigiliu, RO e-Customs.

Sponsori & parteneri

Parteneri:

Cu susținerea:

Galerie

Articole care te-ar putea interesa

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.