2023.03.13 Articole

Octavic și Modex simplifică raportarea ESG a fabricilor inteligente cu ajutorul tehnologiei blockchain

Octavic, furnizor de soluții digitale pentru Industria 5.0, anunță încheierea unui parteneriat cu Modex, unul dintre cei mai importanți furnizori ai tehnologiei blockchain pentru întreprinderi, pentru simplificarea procesului de raportare ESG a fabricilor inteligente.

În următorii trei ani, majoritatea unităților de producție vor fi nevoite să bifeze și să raporteze într-o formă mai detaliată, dar și mai accesibilă, o serie de criterii de sustenabilitate referitoare la protecția mediului, responsabilitate socială, drepturile omului și factori legați de guvernanța corporativă – conform celor mai recente reglementări europene.

 Ne dorim să vedem cât mai multe fabrici sustenabile și în România, odată cu integrarea tehnologiei blockchain în procesele de raportare ESG. Începând de acum, managerii de producție pot atinge mult mai ușor obiectivele ecologice, fiindcă am simplificat semnificativ aspectele legate de reglementare și conformitate cu exigențele europene. Astfel, fabrica poate asigura auditorii că nu au fost manipulate datele pentru raportare, de exemplu. Colaborarea cu Modex ne permite să oferim acum soluții complete de digitalizare pentru fabrici”, declară Paul Harfaș, cofondator Octavic.

Scopul acestei colaborări vizează îmbunătățirea protecției datelor, trasabilitatea informațiilor care stau la baza raportării indicatorilor ESG și practicile de gestionare a identității, prin integrarea funcționalităților blockchain în platforma Octavic pentru fabrici inteligente.

Parteneriatul nostru cu Octavic reprezintă o oportunitate excelentă de a impulsiona inovarea în procesele de producție, precum și de a transforma modul în care diferite industrii abordează și utilizează tehnologia blockchain. Scopul nostru nu se rezumă doar la țintirea punctelor forte din digitalizarea industrială, ci și la arătarea beneficiilor reale ale integrării acestei tehnologii în fabricile inteligente”, a declarat George Darie, Chief Business Officer la Modex.

Primul proiect comun al celor două companii se va concentra pe integrarea tehnologiei blockchain în soluțiile de monitorizare a energiei electrice consumate în fabrici, pentru securizarea datelor folosite în rapoartele non-financiare. Acest proces va înlesni considerabil auditarea informațiilor, dar și eforturile de conformitate cu noile reglementări de raportare a sustenabilității adoptate la nivelul Uniunii Europene.

Practic, o soluție inovatoare de gestionare a datelor și de trasabilitate, denumită Modex Ledger DB, va susține sistemul de digitalizare a fabricilor furnizat de Octavic. Capabilitățile bazate pe blockchain îi vor îmbunătăți eficiența prin interacțiuni simplificate între nivelurile de producție și va asigura interoperabilitatea, prin crearea unui ecosistem securizat, non-invaziv, permițând bazelor de date să se conecteze sau să partajeze informații fără a compromite securitatea.


OCTAVIC e furnizor de soluții digitale originale pentru industria 5.0.

Sistemul OCTAVIC se pliază pe orice proces de producție, din orice industrie și oferă un avantaj competitiv esențial fabricilor, prin transformarea acestora în unități smart. Cu ajutorul tehnologiilor ca deep AI, machine learning și IoT, managerii de producție pot eficientiza rapid costurile prin gestionarea pierderilor, monitorizarea energiei, mentenanță predictivă, eliminarea erorilor umane și reducerea activităților repetitive. De asemenea, compania contribuie la cresterea scorului de sustenabilitate a fabricilor, cu ajutorul modulului de monitorizare a energiei electrice consumate. Compania a fost înființată în 2016, în Oradea, de Paul Harfaș și Felix Blaga, iar datorită funcționalităților flexibile, intuitive și ușor de instalat, sistemul digital OCTAVIC e utilizat acum de cele mai mari brand-uri din industriile pharma, food&beverage, tobacco și automotive din Europa de Est.

Modex, unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologie blockchain pentru întreprinderi, permite organizațiilor de toate dimensiunile să-și îmbunătățească sistemele de gestionare a datelor prin soluțiile sale inovatoare. Compania are sedii în Londra, București, Silicon Valley și Gibraltar, unde echipe de cea mai înaltă calificare dezvoltă și implementează soluții blockchain avansate pentru companii, care se aplică la o gamă largă de nevoi de business și permit integrarea tehnologiei blockchain în produse și servicii software utilizate in mediul enterprise. Misiunea Modex este de a simplifica modul în care companiile lucrează cu blockchain și a le ajuta să genereze valoare și să își optimizeze operațiunile utilizând această tehnologie. 

Material de opinie semnat de
  • BusinessMark

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.