2023.05.10

Worksounds, S01E02: HR Technology Trends in 2023: What’s Hot? What’s Not?

În cel de-a doilea episod al podcastului Worksounds, Mihai Găvan, Global Strategic Alliances Director, TotalSoft, și Tudor Petecilă, HR Director, Teleperformance Romania, discută despre tehnologia din departamentul de Resurse Umane, trenduri în tehnologia HR, acordând o atenție aparte acelor tehnologii care vor face o diferență în viitor și celor care vor deveni redundante sau chiar, irelevante.

Teleperformance, ca grup, s-a activat foarte mult legat de chat GPT. Există un parteneriat cu OpenAI prin care vrem să personalizăm această soluție pentru sfera de customer experience, astfel încât să adresăm domeniul de care ne ocupăm, pentru că potențialul este fantastic. În sfera de HR, iată un exemplu concret: colega de la comunicare, după ce scrie toate mesajele de comunicare pe care le scrie pentru organizație le trece prin chatGPT, astfel încât să primească niște recomandări. ChatGPT poate să îți facă analize, să te învețe stiluri de leadership, să creeze programe de training. Sunt foarte convins că soluția este extrem de disruptive și că va fi cu noi din ce în ce mai mult în perioada următoare. Use case-urile pe care le văd eu sunt mai ales în zona aceasta de training, de creare de conținut și de comunicare de informații. Una dintre limitări este aceea că nu este online și că informația nouă nu este disponibilă în chatGPT. O altă chestiune este ceea ce s-a întâmplat cu cazul Italiei, care a interzis, dar apoi s-a răzgândit, în ceea ce privește chatGPT”, a precizat Tudor Petecilă.

La rândul său, făcând referire la chatboți, AI, chatGPT, Mihai Găvan a adăugat: „Mie mi se pare că fiind o tehnologie disruptive, noi avem astăzi șansa să trăim o revoluție industrială. În fiecare revoluție industrială au fost niște tehnologii disruptive care, evident, au înlocuit niște joburi, dar au creat alte joburi. Mie mi se pare că e un cerc continuu – nu cred că este o amenințare, ci un ajutor pe care îl poate aduce orice tip de tehnologie, fie că vorbim de chatGPT sau de alte tipuri de AI-uri. Eu întotdeauna mă uit la cât de tare ajută. De ce? Pentru că ceea ce noi cu toții nu putem controla este un singur lucru: timpul. Dacă o tehnologie îmi poate reduce un proces – vorbim de un proces de HR -, dacă mi-l poate reduce de la o oră la 2 minute, ora aceea pot să o investesc în procese soft, pe care momentan chatGPT nu le poate substitui. Mă refer la toată latura psihologică, emoțională a angajatului, pe care astăzi, HR-ul, intră într-o eră în care va trebui să se aloce mult mai mult în direcția asta. Datorită work from home, datorită izolării… sunt mulți factori care ne duc acolo. Dacă, practic, pot folosi o tehnologie care îmi reduce timpul și îmi oferă acel timp ca eu să pot face altceva cu el… Va dispărea jobul de self-service de HR, dar va apărea jobul de „psiholog de HR”. E o continuă schimbare aici”.

Urmărește episodul integral aici!

Tudor și-a petrecut ultimii 15 ani ocupând diverse roluri în industriile telecom și BPO, atât în zona de operațiuni, cât și în aria de resurse umane. Până la finalul anului 2019 a condus departamentul de Talent Acquisition și Employer Branding al Orange România, iar din 2020 s-a alăturat Teleperformance România în rolul de HR Director.

Principalele sale arii de expertiză sunt în workforce planning strategic, transformare și dezvoltare organizațională, compensații și beneficii, employer branding, recrutare și people engagement, conducând proiecte de consultanță HR, atât în țară, cât și în afară acesteia (Franța, Republica Moldova și Etiopia).

Mihai are o experiență bogată în domeniul resurselor umane de peste 14 ani, cu o viziune cuprinzătoare asupra tehnologiilor, strategiilor și a celor mai bune practici în materie de resurse umane. Pornind de la nevoile cele mai de bază ale resurselor umane, cum ar fi salarizarea sau managementul general, până la planificarea carierei și managementul talentului, Mihai crede în adoptarea unor principii sănătoase de HR și integrarea lor în cultura organizațională a oricărei companii. Mihai are o diplomă de masterat în marketing și management strategic la Universitatea de Studii Economice din București și s-a alăturat TotalSoft în 2016, preluând responsabilitatea de a conduce divizia celui mai popular software dedicat managementului capitalului uman – Charisma HCM.

Worksounds, un podcast BusinessMark

În cadrul acestui podcast, vom avea alături de noi profesioniști din mediul de afaceri din România, care vor discuta despre misiunea lor, ca specialiști în Resurse Umane, despre cum munca, oamenii și organizațiile s-au schimbat și continuă să evolueze, despre ce îi motivează, ce îi inspiră, cum își doresc să transforme organizațiile în care activează.

Acest podcast este dedicat comunității de specialiști de resurse umane, cât și liderilor din organizații, dar și tuturor celor vor să descopere cum va arăta viitorul în ceea ce privește modul în care lucrăm. În ultimii 10 ani, prin proiectele dedicate comunităților de HR, BusinessMark a contribuit la consolidarea comunităților de specialiști nu doar la nivelul Bucureștiului, ci și în Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, Brașov, Sibiu, unde a organizat peste 50 de evenimente.


Acest episod este susținut de TotalSoft și Pluria.

Puteți urmări toate episoadele Worksounds pe Spotify, Google Podcasts, Apple Podcast, RSS. Versiunea video este disponibilă pe YouTube.


Disponibil si aici:

Spotify Google Podcasts Apple Podcasts RSS Youtube
Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.