2023.08.24

Worksounds, S01E04. Aurelian Chitez & Mihaela Scurtu: HR of the Future – între automatizare și umanizare

În cel de-al patrulea episod al podcastului Worksounds, Aurelian Chitez, Director of Sales în cadrul Romanian Software, și Mihaela Scurtu, Contry HR Director în cadrul LEONI România, discută despre HR-ul viitorului, văzut din două perspective: cea a automatizării și cea umană.

Cred că schimbările pe care le poate aduce tehnologia sunt revoluția de care avem nevoie. Într-o perioadă în care totul este supus schimbării și, bineînțeles că așteptările salariaților se schimbă foarte mult, atunci și posibilitățile de a le îndeplini ar deveni mult mai mari odată cu tehnologia. La ce mă refer aici este, spre exemplu, este partea de automatizare pe care noi, în zona de producție, o implementăm de ceva ani. Ne ajută foarte mult și ne îmbunătățește viața de zi cu zi. Spre exemplu, avem o serie de roboți care transportă diverse materiale de lucru pe liniile de producție, ceea ce înseamnă că oamenii nu mai trebuie să facă ei acest efort. Cu alte cuvinte, într-o companie precum LEONI și în dimensiunea aceasta (n.r – 12.000 de angajați) și fără un focus constant pe digitalizare lucrurile ar funcționa mai greu”, a precizat Mihaela Scurtu.

Cu toate acestea, la fel de importantă rămâne „capabilitatea de a interacționa cu oamenii”, astfel că rolul cel mai important al HR-ului a fost și este acela de a menține oamenii cât mai aproape, a continuat ea.

De aceeași părere a fost și Aurelian Chitez, care a completat punctând că inteligența artificială și tehnologia „merg mână în mână” cu partea umană a departamentului de HR.

Din punctul meu de vedere, tehnologia va aduce doar lucruri bune. Nu trebuie să ne speriem. Dacă în trecut aveam emoții că vor dispărea posturi, realitatea este că au dispărut posturi, dar au apărut multe altele noi. Tehnologia a adus doar lucruri bune peste tot – nu vorbim doar despre industria automotive sau din perspectiva departamentelor de resurse umane. Din punctul meu de vedere, tehnologia, inteligența artificială, merg mână în mână cu departamentul de resurse umane, cu partea umană. Degeaba avem inteligență artificială dacă înlăturăm partea umană. Va fi tot timpul un echilibru între zona de high-tech, inteligență artificială și departamentul de resurse umane. Dacă ne uităm în trecut, da, aveam multă muncă birocratică – de la zona de raportare, zona de documente. Acum, aceste lucruri, prin tehnologie, au fost automatizate, chiar înlăturate”, a explicat el.

Urmărește episodul integral aici!

Aurelian Chitez este Director of Sales în cadrul Romanian Software, unul dintre liderii pieței de software în domeniul resurselor umane prin platforma colorful.hr.

Aurelian are peste 10 ani de experiență în promovarea soluțiilor digitale ce susțin munca departamentelor HR prin soft-uri inteligente de automatizare a proceselor. În tot acest timp, datorită echipei pe care a format-o, colorful.hr a devenit un partener de încredere pentru peste 700 de business-uri din toată țara.

Când este vorba de trenduri și probleme reale cu care se confruntă specialiștii HR, Aurelian are cele mai valoroase informații, dar este gata să vină și cu cele mai bune soluții. Scopul lui este să ofere business-urile șansa nu doar să țină pasul cu schimbarea, ci să și prospere.

Mihaela Scurtu este Director de Resurse Umane în cadrul companiei LEONI Wiring Systems, furnizor german de sisteme de cablaje și componente pentru industria auto și unul dintre cei mai mari angajatori din România.Mihaela are o o experiență profesională de peste 17 ani în companii multinaționale din industrii precum Automotive, IT, BPO, servicii HR și Consultanță, având ocazia să coordoneze echipe naționale și internaționale, precum și proiecte complexe de transformare organizațională.

LEONI are în România peste 12.000 de angajați, alocați în 3 entități juridice și 10 locații de producție, fiind furnizor al celor mai cunoscuți producători de autovehicule din lume.

Worksounds, un podcast BusinessMark

În cadrul acestui podcast, avem alături de noi profesioniști din mediul de afaceri din România, care discută despre misiunea lor, ca specialiști în Resurse Umane, despre cum munca, oamenii și organizațiile s-au schimbat și continuă să evolueze, despre ce îi motivează, ce îi inspiră, cum își doresc să transforme organizațiile în care activează.

Acest podcast este dedicat comunității de specialiști de resurse umane, cât și liderilor din organizații, dar și tuturor celor vor să descopere cum va arăta viitorul în ceea ce privește modul în care lucrăm. În ultimii 10 ani, prin proiectele dedicate comunităților de HR, BusinessMark a contribuit la consolidarea comunităților de specialiști nu doar la nivelul Bucureștiului, ci și în Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, Brașov, Sibiu, unde a organizat peste 50 de evenimente.

Acest episod este susținut de Romanian Software și Pluria

Puteți urmări toate episoadele Worksounds pe Spotify, Google Podcasts, Apple Podcast, RSS. Versiunea video este disponibilă pe YouTube.

Disponibil si aici:

Spotify Google Podcasts Apple Podcasts RSS Youtube
Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.