2023.12.07

Worksounds, S01E08. Ovidiu Teodorescu și Cristina Uleșan: Între CX și EX. Cum construiești o cultură cu atenție atât la clienți, cât și la angajați?

În acest episod al podcastului Worksounds, Ovidiu Teodorescu, CEO, UCMS by AROBS, și Cristina Uleșan, Human Resources Director, Brico Dépôt România (parte a grupului Kingfisher), privesc spre Customer Experience și Employee Experience și răspund unei întrebări esențiale: cum putem construi o cultură organizatională cu atenție atât la client, cât și la angajați?

Journey-ul clientului începe cu mult înainte ca acesta să fie client și se termină când nu mai este client. La fel și journey-ul colegilor, pentru că, în prima fază, ne stabilim un target market, fie că vorbim despre clienți sau despre colegi. E la fel ca în marketing, un proces de alegere reciprocă – nu forțează nimeni pe nimeni și e importantă satisfacția la final”, a explicat Cristina Uleșan.

Ea a continuat precizând că momentul primei discuții dintre recrutor și candidat joacă un rol esențial în procesul de recrutare.

E foarte important și momentul primei discuții, momentul în care recrutorul se uită ochi în ochi cu candidatul și spune povestea companiei, spune povestea postului, iar candidatul își spune propria poveste. Agreementul, la final, este dacă vrem să scriem o poveste împreună sau nu. Și, în momentul în care cele două părți agreează scrierea poveștii împreună, începe tot acest proces pe care noi, în HR, îl numim onboarding și, după aceea, induction. Am observat acel moment inițial în care colegul se alătură echipei și vrea să găsească echipamentele, vrea să găsească totul în ordine, vrea ca procesul de documentare, de semnare, să fie foarte facil și, după aceea, vine momentul în care își cunoaște echipa. Aici este un punct foarte vulnerabil pe care l-am observat: sunt momente sau experiențe în care cole gii își dau seama că se așteptau la altceva decât și-au imaginat și este critic ca noi să înțelegem cum să facem experiența colegului cât mai elocventă, cât mai relevantă și așteptările inițiale să fie acolo”, a adăugat ea.

Un alt subiect abordat în cadrul podcastului a vizat rolul liderului în a forma echipele. În acest context, Ovidiu Teodorescu a punctat:

E un lucru pe care trebuie să ți-l amintești des: deseori ești tentat să faci everything. Deseori crezi că dacă ai pune tu mâna și ai face ar ieși perfect din prima. Dar vine întrebarea: și cei de lângă tine cum cresc? Cum învață? Cum se formează? Trebuie să îi lași să încerce, să îi încurajezi, să îi sprijini când greșesc, să îi mai ridici de pe jos dacă au căzut, să îi pui iarăși pe picioare. Anything se transformă, în viața mea cel puțin, ca CEO la UCMS, în reazăm, în sprijin, în ghid. Asta înseamnă anything. Pentru că ai putea face totul și atunci ai fi o orchestră în loc de un dirijor. Trebuie să creștem oamenii de lângă noi.

Urmărește episodul integral aici!

Ovidiu Teodorescu a absolvit Universitatea Tehnică, care pe vremea lui se numea „Poli”. Activează în domeniul IT de peste 30 de ani, pe diferite poziții. A lucrat în zona hardware, în producție și reparații de calculatoare, s-a ocupat de managementul calității. A înaintat în carieră în postura de Hardware Product Manager, după care a continuat cu zona de aplicații, ca Software Product Manager. Datorită acestui rol, a dezvoltat abilități care l-au ajutat să ajungă, mai târziu, Marketing Manager. A făcut Sales, atât în calitate de Account Manager, cât și ca Sales Manager. Ovidiu a făcut implementare de la rol de consultant până la rol de Delivery Director, iar toate aceste experiențe l-au ajutat să se formeze și au contribuit într-o mare măsură să poată ajunge în poziția de CEO.

Cristina Uleșan s-a alăturat Brico Dépôt România în aprilie 2020, ca Director Resurse Umane și membru al Consiliului executiv. Se ocupă de ariile resurse umane, comunicare internă și office management, pentru o echipă de peste 2.300 de colegi.

Înainte de a face parte din echipa Brico Dépôt, din august 2017 până în martie 2020, Cristina a fost Chief People Officer la Sphera Franchise Group, holding listat la Bursa de Valori București., Din această poziție, a gestionat zona de Resurse Umane pentru toate companiile din holding (KFC, Pizza Hut & Pizza Hut Delivery, Taco Bell), cuaproximativ 5.000 de angajați.

Cristina a fost Assistant Vice-President, Resurse Umane Europa, la Genpact (2014-2017), una dintre cele mai mari companii multinaționale care operează în industria serviciilor de suport (BPO). A fost responsabilă de peste 2.500 de angajați în întreaga Europă, pentru clienți din sectorul CGRLH (Consumer Goods, Retail, Life Sciences și Healthcare, printre care clienți de top din Fortune Global 100 Pharma).

Cristina susține cauzele legate de diversitatea de gen și avansarea leadership-ului feminin în organizații, fiind membră a Professional Women Network (PWN) – organizația din România, și făcând voluntariat activ în proiecte educaționale (Asociația Pentru Valori În Educație – AVE România).

Worksounds, un podcast BusinessMark

În cadrul acestui podcast, avem alături de noi profesioniști din mediul de afaceri din România, care discută despre misiunea lor, ca specialiști în Resurse Umane, despre cum munca, oamenii și organizațiile s-au schimbat și continuă să evolueze, despre ce îi motivează, ce îi inspiră, cum își doresc să transforme organizațiile în care activează.

Acest podcast este dedicat comunității de specialiști de resurse umane, cât și liderilor din organizații, dar și tuturor celor vor să descopere cum va arăta viitorul în ceea ce privește modul în care lucrăm. În ultimii 10 ani, prin proiectele dedicate comunităților de HR, BusinessMark a contribuit la consolidarea comunităților de specialiști nu doar la nivelul Bucureștiului, ci și în Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, Brașov, Sibiu, unde a organizat peste 50 de evenimente.


Acest episod este susținut de UCMS by AROBS

Puteți urmări toate episoadele Worksounds pe SpotifyGoogle PodcastsApple PodcastRSS. Versiunea video este disponibilă pe YouTube.

Disponibil si aici:

Spotify Google Podcasts Apple Podcasts RSS
Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.