Worksounds, S01E12. Andreea Drăgan & Iulia Stanca: The Power of Change. Despre transformare, responsabilitate și viitor
În acest episod al Worksounds, care marchează și un an de la lansarea proiectului, Andreea Drăgan, Managing Partner, BusinessMark și producătore a podcastului discută cu Iulia Stanca, People & Culture Business Partner, Roche, despre transformare, responsabilitate și viitor.
În centrul discuției s-a aflat transformarea organizațională și modul în care aceasta se răsfrânge asupra oamenilor și asupra nevoilor viitoarelor generații de angajați. Care este diferența dintre o organizație agilă și o organizație care folosește metodologia agilă? Ce presupune această transformare într-o industrie precum cea farmaceutică și de sănătate, ce este puternic reglementată? Care este rolul liderilor și al organizațiilor în educarea celor ce urmează să intre pe piața muncii? Cum ne raportăm la angajații ce se află, în prezent, în companii și ce primează pentru ei? Dincolo de stabilitatea locului de muncă, de oportunitățile de învățare, cum răspundem nevoii oamenilor ca munca lor să aibă un sens, un impact pozitiv? Acestea sunt alte câteva direcții abordate în cadrul dialogului.
„Dacă tot vorbim de generații, mă duc puțin și către zona de educație. Să știi că în ultima vreme am remarcat că foarte multe companii se implică tot mai mult în zona aceasta. Din cauza aceasta, și noi vom organiza un eveniment pe educație anul acesta și ne-am tot gândit cum să ne plasăm față de acest subiect. Rămânând în zona aceasta de soft skills, uitându-te la cei ce vor intra pe piața muncii în următorii ani, ce aptitudini crezi tu că ar trebui să aibă? Cu ce ar trebui să fie echipați încât, să zic, să aibă un start bun?”, a întrebat-o Andreea Drăgan, Managing Partner, BusinessMark, pe invitata sa.
„Cred că este exact tema discuției noastre răspunsul pe care eu l-aș da și anume: setul de aptitudini din zona de schimbare. Și aici mă refer la reziliență, flexibilitate, problem solving, critical thinking, acționarea asta rapidă. În momentul în care avem o situație, să nu ne blocăm și să înțelegem cum putem să rezolvăm problema. Eu cred că mindset-ul ăsta de «hai să vedem cum putem să mișcăm lucrurile în direcția pe care ne-o dorim» este extrem de important pentru ei. Și atunci, aș spune că, printre altele, sigur, importante de altfel, schimbarea și felul în care ei reacționează la schimbare este extrem de util. Să vină echipați cu acest mindset. Noi asta căutăm foarte mult în piață”, a răspuns Iulia Stanca.
„Cred că este mai în firea tinerelor generații să fie deschise la schimbare – poate prin natura vremurilor pe care le trăiesc?”, a continuat Andreea Drăgan.
„Cu toate astea, sunt foarte multe sub-competențe pe care pot fi dezvoltate. Știi, cum spuneam mai devreme: problem solving, critical thinking. Mai mult decât «Hai să ne adaptăm!», «Ok, s-a schimbat, fine, facem altceva!» Cumva, pot fi luate ca un pachet de competențe care duc către agilitatea asta, către schimbare”, a mai adăugat reprezentanta Roche România.
Urmărește episodul integral aici!
Iulia are o experiență de peste 14 ani în domeniul Resurse Umane, atât în zona de consultanță de resurse umane, cât și în implementarea strategiei pe plan intern, acoperind domenii precum: învățare și dezvoltare, managementul performanței, recrutare și selecție, compensații și beneficii și dezvoltare organizațională. În prezent Iulia coordonează strategia de resurse umane a Roche România, actionând în parteneriat cu echipa de leadership pentru dezvoltarea de programe integrate care să susțină strategia de business a organizației.
Worksounds, un podcast BusinessMark
În cadrul acestui podcast, avem alături de noi profesioniști din mediul de afaceri din România, care discută despre misiunea lor, ca specialiști în Resurse Umane, despre cum munca, oamenii și organizațiile s-au schimbat și continuă să evolueze, despre ce îi motivează, ce îi inspiră, cum își doresc să transforme organizațiile în care activează.
Acest podcast este dedicat comunității de specialiști de resurse umane, cât și liderilor din organizații, dar și tuturor celor vor să descopere cum va arăta viitorul în ceea ce privește modul în care lucrăm. În ultimii 10 ani, prin proiectele dedicate comunităților de HR, BusinessMark a contribuit la consolidarea comunităților de specialiști nu doar la nivelul Bucureștiului, ci și în Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Timișoara, Brașov, Sibiu, unde a organizat peste 50 de evenimente.
Puteți urmări primul sezon Worksounds pe Spotify, Google Podcasts, Apple Podcast, RSS. Versiunea video este disponibilă pe YouTube.