2019.03.08 Articole

Remote working de la trend la noul model de lucru

Poate că acum 20 de ani remote working nu era o practică populară, însă între timp, situația s-a schimbat dramatic. A apărut o varietate extinsă de produse și soluții disponibile online, care ajută companiile să le ofere angajaților posibilitatea de a lucra remote, sau chiar să folosească astfel de soluții în procesele de recrutare a talentelor care vor aduce plus valoare companiei, chiar și de la distanță.

Vorbim de soluții de comunicare online până la platforme de project management, servicii de sharing pentru documente și fișiere. De fapt, trăim în era economiei Gig, unde oamenii preferă să lucreze în regim de colaborare, fiind contractanți, și nu angajați. Lucrăm de pe smartphone-uri și laptop-uri, iar companiile caută cele mai ascuțite minți, indiferent de locația acestora.

Un studiu din 2018 realizat de către o companie elvețiană arată că 70% din populația care lucrează, își desfășoară activitatea de la distanță cel puțin o dată pe săptămână, pe când 53% lucrează remote jumătate din săptămână.

Cum se raportează angajații la practica de remote work?

99% dintre respondenții studiului State of Remote Work 2019 spun că le-ar plăcea să lucreze remote din când în când pe parcursul carierei lor. Acesta nu este un lucru nou descoperit; în timp ce lucrul de la distanță este a

desea confundat cu un trend, astfel de rezultate ne dau de înțeles că această practică nu este una trecătoare.

În ceea ce privește beneficiile unui astfel model de lucru, respondenții consideră că principalul aspect benefic este dat de flexibilitatea programului de lucru.

Iwo Szapar este CEO-ul și co-fondatorul Remote-how, o platformă online care încurajează educ

area și creșterea comunității de remote workers. El crede că cei care lucrează de la distanță se bucură de această flexibilitate deoarece ‘angajații cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani pun preț mai degrabă pe experiențe decât pe a deține ceva și în egală măsură, vor să dedice timp aspectelor importante din viața lor.’

Vorbim despre noile tendințe, practici și previziuni la conferințele dedicate industriei de HR: Tomorrow@Work, HR Vibes Timișoara, HR Vibes Brașov, HR Vibes Iași.

Material de opinie semnat de
  • BusinessMark

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.