2016.01.19 Articole

Soluție SSAFE și PwC împotriva fraudei din industria alimentară

Infractorilor le va fi mult mai greu să se infiltreze în lanțurile de aprovizionare și să profite de pe urma fraudei alimentare după lanarea unei noi unelte realizate pentru a evita acest tip de fraudă și pentru a proteja consumatorii. Un astfel de instrument era mai mult decât necesar având în vedere că frauda alimentară se ridică la 30-40 miliarde de dolari pe an.

SSAFE a dezvoltat în parteneriat cu PwC, Universitatea din Wageningen și Universitatea VU din Amsterdam și alți lideri globali ai industriei alimentare o unealtă gratuită ”Food Fraud Vulnerability Assessment” care va ajuta companiile din domeniul alimentar să-și controleze vulnerabilitățiile.

”Fraudele recente din sectorul alimentar au crescut nevoia de a întări abilitățile industriei de a detecta și combate frauda din lanțurile de alimentare. Credem că protecția consumatorilor este vitală. Prin dezvoltarea acestui instrument gratuit sperăm să întărim controalele interne ale companiilor și să reducem șansele de contrafacere a alimentelor” , a declarat Quincy Lissaur, SSAFE Executive Director.

Studiile PwC au arătat că mai mult de o companie din 3 este victimă a fraudei.

”Prin înțelegerea clară a condițiilor care favorizează frauda, companiile pot să acționeze eficient pentru a preveni aceste acțiuni înainte ca produsele să ajungă la consumator”, a afirmat Lissaur.

”În afară de costurile economice, fraudarea alimentelor poate dăuna sănătății publice și să distrugă încrederea consumatorilor. Introducerea cărnii de cal în locul celei de vită este un exemplu. Cazurile s-au înmulțit și este urgent ca industria alimentară să ia măsuri. Poate că pentru majoritatea noastră mâncarea înseamnă gust și nutriție, dar pentru infractori înseamnă o cale ușoară de a face bani”, a declarat Craig Armitage, PwC’s Global Leader of Food Supply and Integrity Services.

Instrumentul SSAFE și  PwC ‘Food Fraud Vulnerability Assessment’ este disponibil gratuit spre downloadare în Excel la www.pwc.com/foodfraud​ sau online la www.pwc.com/foodfraud​. Până la finalul acestei luni va fi disponibil și pe App Store, dar și pe Google Play.

Material de opinie semnat de
  • BusinessMark

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.