2018.09.19 Dialogurile BusinessMark

[Speaker @BusinessMark] RICHARD A. MACKINNON Managing Director, WORKLIFEPSYCH LTD., U.K. vorbește la Operational HR!

Auzim din ce în ce mai des despre nevoile angajatului modern – mobilitate, flexibilitate, set de valori. Richard A. Mackinnon ne-a împărtășit viziunea sa:

1. Care sunt valorile societății actuale și cum se reflectă acestea în ceea ce privește sectorul resurselor umane?

Valorile societății sunt în strânsă legătură cu normele și cultura, așadar este important să știm despre valorile cărei societăți vorbim. Acestea se diferențiază în întreaga Europă și mai mult decât atât, echipa HR a business-ului trebuie să înțeleagă cum aceste valori vor influența perspectivele angajaților la locul de muncă. Trebuie să găsim momentul oportun în care să vorbim despre acestea, să vedem când este bine să oferim feedback și, totodată, să ne gândim cât de multe informații personale ar fi bine să dezvăluim la locul de muncă. Așadar, modul în care valorile naționale se traduc în diferențe culturale (și diferențe de comportament ca rezultat al acestora) reprezintă un mare atuu pentru practicanții de HR moderni.

Acestea fiind spuse, angajații sunt și indivizi cu valori personale. Acest lucru trebuie punctat și recunoscut, deoarece acest lucru permite angajații să crească în mediul lor de lucru. Este esențial să înțelegem cât de mult valorile personale influențează modul în care ne comportăm și cât efort depunem pentru a ne atinge obiectivele.

Prin urmare, valorile sunt relevante atât la nivel internațional, cât și la nivel național și individual – nu există o soluție unică, doar aceea de a rămâne conștient de importanța valorilor în contextul angajaților la locul de muncă.

 

2. Cum ne adaptăm noilor tendințe în ceea ce privește managementul personalului (flexibilitate, mobilitate, etc.) în timp ce indicatorii de performanță sunt la un nivel ridicat?

În primul rând, aș spune că nu toate tendințele la locul de muncă merită să fie urmate sau chiar recunoscute. Locul de muncă este, din păcate, plin de mituri despre modul în care ar trebui să lucrăm și, pur și simplu, urmărirea acestor tendințe poate fi pe de o parte costisitoare, și, pe de altă parte, foarte perturbatoare.

Locurile de muncă se dezvoltă de-a lungul timpului și cred că trebuie să menținem un echilibru între indicatorii de performanță – care sunt în continuare adecvați scopului și direcției strategice – și misiunea organizației. Dacă vorbim specific de flexibilitatea la locul de muncă, îmi avertizez clienții să nu privească această practică cu reticență.

Flexibilitatea nu trebuie să vină la pachet cu productivitatea, iar studiile demonstrează că o astfel de practică sporește retenția angajaților. Organizația dvs. va funcționa bine atunci când aveți persoanele potrivite în rolurile potrivite. Dacă lipsa de flexibilitate împiedică oamenii să crească, atunci este esențial să explorați modul în care puteți introduce un nivel mai mare de flexibilitate – cu toate eforturile pe care acest proces le va aduce în mod inevitabil.

Material de opinie semnat de
  • BusinessMark

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.