ADRIANA PREDA

About the Speaker
  • Profesie
    Director Executiv
  • Companie
    Asociația The Social Incubator

Adriana Preda este în prezent Director Executiv al Asociației The Social Incubator (www.asociatiasocialincubator.org) care a fost înființată în aprilie 2014 cu scopul de a-i susține pe tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecție a copilului, cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, să facă tranziția către viața adultă într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung. Până în prezent, organizația a reușit să susțină 323 de tineri instituționalizați în procesul de integrare socio-profesională.

Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea București și a programului de LLM International Arbitration, Adriana s-a alăturat misiunii The Social Incubator în 2015, fiind primul angajat al asociației.

În 2017, Adriana a preluat leadership-ul organizației și a planificat și implementat proiecte cu bugete de peste 150.000 euro. Obiectivul pe urmatorul an este de a sprijini peste 1000 de tineri aflați in situatii dezavantajate și de a dezvolta 3 întreprinderi sociale.

Deși a fost implicată în diverse activități de voluntariat punctual de-a lungul timpului, crede cu tărie că schimbările pot avea loc în mod real în comunitatea noastră, atâta timp cât ne mobilizăm reursele și eforturile în aceeași direcție.