ALEXANDRU D. CIUNCAN

About the Speaker
  • Profesie
    General Manager
  • Companie
    UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România

General Manager, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România

Alexandru CIUNCAN are o experiență de peste 15 ani în domeniul asigurărilor și pensiilor private în Europa Centrală și de Est, cu expertiză în zona de  market conduct, reglementare, protecția consumatorului, media și jurnalism financiar.

Începând cu septembrie 2018, Alexandru ocupă poziția de Director General al UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

De asemenea, intre 2013 si 2018, Alexandru a fost membru al IRSG și al OPSG, cele două grupuri de Stakeholderi din cadrul EIOPA – Autoritatea Europeană de Supraveghere în Asigurări și Pensii Ocupaționale, participând la elaborarea și dezbaterea unor acte legislative cu impact pe termen lung asupra industriilor asigurărilor și pensiilor private.

În același timp, Alexandru a deținut funcțiile de Secretar General al APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor – ONG-ul care a dezvoltat primele campanii naționale de informare și educare a consumatorilor – și de Managing Partner al XPRIMM, o companie românească de media specializată în industria de asigurări din CEE și SEE.

Alexandru CIUNCAN a urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice București, deține un Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, UK) și este licențiat PMP-Project Mangement Professional și ACP-Agile Certified Professional (Project Management Institute, USA).