ALINA GHIȚĂ

About the Speaker
  • Profesie
    Head of Talent Management
  • Companie
    Lidl

Alina Ghiță este licențiată în Marketing și Afaceri Economice Internaționale, master în Comerț Exterior și un alt master în Comunicare Managerială și Resurse Umane și certificată în diferite instrumente de evaluare SHL (assessment center, OPQ, Verify), Kirkpatrick (evaluarea programelor de training – Bronze Level).

S-a alăturat echipei de Expansiune Lidl în 2008, perioadă în care compania începea să se dezvolte și în România. După doi ani de la angajare, a pus bazele a două departamente: Resurse Umane și Juridic în contextul preluării unui lanț de magazine. De aproximativ 5 ani, coordonează departamentul de Talent Management și proiecte ce vizează construirea unei culturi organizaționale și a unui brand de angajator menite să fie relevante pe piața muncii din România și Europa. Crede cu tărie în rolul HR-ului ca partener strategic în organizație și în atingerea indicatorilor de succes prin implicarea și expertiza fiecărui membru al echipei.

Ceea ce o motivează în fiecare dimineață să vină cu drag la job sunt oamenii, pentru că întreaga activitate este îndreptată către ei. Reușita îi dă o staisfacție mare: să vadă cum oamenii pe care i-a angajat sau pe care i-a cunoscut încă din prima zi de lucru a lor progresează și ajung chiar ei în funcții de conducere. Anul aceasta a fost extrem de mândră să primească certificarea acordată de Top Employer Institute în numele a peste 5.000 de colegi care fac lucrurile să se întâmple.