ANDREI ȘERBESCU

Andrei Șerbescu a absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti in 2002, cu medalia „Bene Merenti”. Si-a inceput activitatea didactica imediat dupa absolvirea facultatii, ramanand sa predea studentilor la atelierul de proiectare si in paralel continuandu-si studiile, atat in programele de studii aprofundate ale UAUIM, cat si in stagii de cercetare, cum ar fi cele efectuate in cadrul Oxford Brookes University, Marea Britanie (2005, 2011).

In 2003, a fondat biroul de arhitectura ADNBA impreuna cu arhitectul Adrian Untaru, celor doi alaturandu-li-se in 2009 arhitectul Bogdan Bradateanu și, mai târziu, arhitecta Esenghiul Abdul.

Lucrările ADNBA au primit numeroase premii în cadrul unor competiții naționale și internaționale, fiind inclusiv selectate în cadrul top 40 proiecte la Premiul European pentru Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe Awards. De asemenea, biroul a fost de mai multe ori câștigător al Anualei de Arhitectură București, al Bienalei Naționale de Arhitectură din România și al East Centric Architecture Triennale Award.

Clădirile de birouri ADNBA țin seama de nevoile orașului contemporan. Ansamblul de birouri Sector Zero, format din Tandem și Millo Offices, reprezintă revitalizarea și modernizarea uneia dintre cele mai importante zone centrale din București. Cele două clădiri proiectate de ADNBA și dezvoltate de Forte Partners oferă, pe lângă o arhitectură adaptată contextului construit, un spațiu public de înaltă calitate. O altă inserție arhitecturală în țesutul urban bucureștean proiectată de echipa ADNBA este Clădirea de birouri Splai, dezvoltată de SPLAI Development.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.