ARISTIDES MATOPOULOS

About the Speaker
  • Profesie
    Reader in Logistics and Supply Chain Management
  • Companie
    ASTON UNIVERSITY

Reader in Logistics and Supply Chain Management, ASTON UNIVERSITY; Visiting Professor, UNIVERSITY OF LILLE; Director, SUPPLY CHAIN GNOSIS (Consulting Services), U.K.

Aristides este Conferențiar universitar în domeniul Logistics și Supply Chain Management la Universitatea Aston și Profesor Universitar vizitant la Universitatea Lille 2, din Franța. De asemenea, acesta este Directorul Supply Chain Gnosis Ltd (servicii de consultanță).

Studiile acestuia se axează pe evaluarea prezentului și, în mod special, a viitorului – al logisticii și supply chain-ului, respectiv: cum să construiești supply chain-ul în urma evaluărilor strategice logistice. Este interesat, în mod special, de conceptele “Design for Logistics” și  “Three Dimensional Concurrent Engineering” (3DCE). La universitatea Aston, acesta a condus dezvoltarea Supply Chain Readiness Level Tool (SCRL), pentru a evalua maturitatea și abilitățile fabricării ale supply chain-ului. Studiile sale au apărut în outlet-uri majore ale Supply Chain Management/Logistics. Acesta a fost implicat, de asemenea, în diverse proiecte de cercetare și consultanță, în calitate de freelancer și evaluator extern. Astfel, a revizuit propuneri pentru Agenția Naționala de Cercetare Franceza (ANR) și pentru prestigiosul Canada Excellence Research Chairs (guvernul Canadei).

În proiectul DISCUS (fondat de Advanced Propulsion Centre, Innovate UK), acesta a abordat teme precum Drivetain Integration, Supply Chain Upscalling și Streamlining, în domeniul vehiculelor electrice. În cadrul proiectului NextNext (fondat de Uniunea Europeana), acesta a explorat tendințele și scenariile supply chain-ului din viitor. Recent, acesta a primit o finanțare, în valoare de un milion de lire sterline, de la Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru a ajuta companii din sectorul alimentar și alte industrii de fabricație, să evalueze sistemele curente de supply chain, astfel creând oportunități de optimizare și de creștere pentru acestea.

Studiile industriale ale acestuia au avut colaboratori precum: Jaguar Land Rover, Williams (F1) Advance Engineering, Saietta, MCT Reman, Microcab, Goodfloo, Marks & Spencer, AB Vassilopoulos și multe alte companii de dimensiuni mici și medii.

Invitații recente de participare, în calitate de speaker, la seminare/conferințe:

  • Cea de-a 13-a ediție anuala Eurpean Manufacturing Strategies Summit, Berlin, 27-29 Noiembrie 2017
  • Advanced Engineering Conference, NEC Arena, 1 Noiembrie 2017

Publicații recente (Presă business):

– Natural Resources on a Tightrope: Managing dependencies in supply chains, Supply Chain Navigator, Aprilie 2018 Think tank.

Studii de caz:

– Strategia Operaționala și Supply Chain a expansiunii Jaguar Land Rover către China.

Articole academice:

– Reverse resource exchanges in service supply chains: The case of returnable transport

packaging.