Bogdan Herea

PITECH+PLUS, Co-Founder

Competențe
IT&C / ANTREPRENORIAT/ EDUCAȚIE

EDUCAȚIE

FONDATOR al grupului PITECH+PLUS, Bogdan Herea s-a născut în București, România. Rezultatele sale i-au adus o bursă la INSA LYON (L’Institut National des Sciences Appliquées de Lyon), unde a studiat Ingineria Calculatoarelor. Și-a început proiectele antreprenoriale la finalul anului 2005, când a fondat propria companie servicii IT, în Cluj-Napoca, România, după ce 13 ani locuise și muncise în Franța.

AFACERI

În 2005, a fondat o companie IT cu zece programatori specializați în PHP. Datorită dinamicii globale a industriei IT, compania a crescut rapid și au fost adăugate noi direcții de activitate. În 2011, a reușit să aducă in-house competențe mobile. După 4 ani, noul business avea clienți în Europa, SUA, EAU. Astăzi, o echipă de 24 de programatori construiește în Cluj-Napoca aplicații mobile pentru branduri globale. Rebranduită PITECH+PLUS, cu trei ani în urmă, societatea a devenit epicentrul unui grup de companii care susțin educația, start-up-urile și inovația. În 2014, Herea și-a reînnoit eforturile antreprenoriale schimbând strategia operațională a grupului, trecând de la servicii la servicii și produse. Începând cu aprilie 2014, două echipe lucrează în cadrul a două start-up-uril digitale: SONIC+PAY, un produs B2B2C care oferă soluții inovatoare pentru facturare electronică și PARKING+PLUS, B2B2C, cu accent pe C(onsumer), pentru a ușura viața șoferilor în orașele aglomerate.

RESPONSABILITATE SOCIALĂ
După ani de provocări, a decis să ofere la rândul său. Considerând că generozitatea este forma absolută de coolness, a fondat în 2014 o școală profesională gratuită, unde tinerii pasionați pot învăța programare pe calculator. Școala se bazează pe un parteneriat cu școala 42, fondată de magnatul telecom Xavier Niel, din Paris. Scopul comun este educarea unor programatori și a unor antreprenori de talie mondială, în domeniul tehnologiei.

PREMII

2012 // Bogdan Herea a primit premiul GADIF, “Entrepreneur Francophone de l’Annee”, devenind totodată Președinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca, România.
2013 // Umanlife.com a fost premiată de Startup Academy din Franța și de către Community PharmaSuccess, cu distincția “Best Pharma Start-up”. Bogdan Herea este co-fondator.
2014 // ACADEMY+PLUS a primit, în 2014, din partea Camerei Franceze de Comerț și Industrie din România, Premiul pentru Inovație.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.