DANA DEMETRIAN

About the Speaker
  • Profesie
    Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking, Membru al Comitetului Executiv
  • Companie
    BCR

Dana Demetrian are o experiență de peste 22 ani în domeniul bancar.

Este membru al Comitetului Executiv – Vicepreșendinte Executiv Retail & Private Banking – al BCR Erste Group, cea mai mare bancă din România, președintele Consiliului de Supraveghere al BCR Pensii, membru al Consiliului de Administrație BCR Payments Services S.R.L., membru al Consiliului de Supraveghere BCR Asigurări de viață Vienna Insurance Group SA și membru al Consiliului de Administrație al Biroului de Credit.

Are o vastă experiență în Retail, în dezvoltare, inovație, produse și segmente, carduri, rețea și digital. Crede că puterea inovației în banking este principala cale spre evoluție.

Dana are o vastă experiență în doua din cele mai mari bănci din România. A lucrat timp de 15 ani în BRD Group Société Générale, a doua bancă din sistem. În octombrie 2014, Dana Demetrian a fost numită membru în Comitetul Executiv al BCR, responsabilă de linia funcțională Retail și Private Banking: BCR – prima bancă din sistem – 2,8 milioane clienți și peste 500 de agenții.

Deține o diplomă de master, obținută în 2003 la Școala Națională de Studii Superioare Postuniversitare, în parteneriat cu « Conservatoire National des Arts et Métiers », Paris și o diplomă de master în economie, obținută la Academia de Studii Economice din București. Este licențiată ca și inginer la Univeristatea Politehnică București – Facultatea de Informatică.