DIANA BORCHESCU

BORCHESCU DIANA
About the Speaker
 • Profesie
  HR Manager
 • Companie
  Autoliv Romania

HR Manager, Autoliv Romania

Diana este o persoană sociabilă, un om pentru oameni, motivată de acțiune si provocări, atât în viața personală, cât și  în cea profesională, în domeniul său de activitate, HR. Este creativă și îi place să simplifice lucrurile sau activitățile la care lucrează si pune sub semnul întrebării statusul QUO. Crede în corectitudine și integritate morală, atât în viața profesională, dar mai ales în cea personală, de unde pleacă totul.

În prezent are rolul de HR Manager în Autoliv România și coordonează procesele de HR, H&S și Administrative în Divizia de Textile, în cele doua site-uri: Lugoj și Reșița. Site-urile au în prezent în jur de 3400 de angajați.

În Autoliv lucrează de 14 ani, încă de pe băncile facultății, și și-a început cariera ca Recruiter part-time. A avut mai multe funcții în HR, în diverse divizii și site-uri în Brașov, Timișoara și apoi Lugoj.

Proiectele în care a fost implicată și pe care le punctează ca fiind importante sunt:

 • Leader și responsabil de Implementarea unui standard la nivel Global pentru onboarding și training pentru operatorii de linie – „Școala de cusut” în care au fost implicate 7 site-uri Autoliv din țări precum: România, Thailanda, China, Polonia și Mexic. Standardul a fost implementat cu succes încă din 2016;
 • Cearea și implementarea unui sistem de grile salariale pentru zona de operatori în linie, bazat pe complexitatea jobului;
 • Crearea unui Centru de Recrutare care sa susțină o creștere de peste 1500 angajați în 2 ani;
 • Implementare de acțiuni si activități de dezvoltare a culturii organizaționale;
 • Dezvoltarea și reorganizarea echipei pe care o coordonează.

Pe lângă studiile tehnice universitare dobândite în Brasov  –  licență în Ingineria și Managementul Sistemelor de Producție și Master în Managementul Dezvoltării firmei, Diana a participat la programe de dezvoltare în zona de HR, precum SHRM(Society for Human Resource Management) – Senior Certified Professional, Harvard Academy – Manager Mentor, Certificat Profesional în Management, Certificare în interpretarea pofilelor DISC – Thomas International și alte cursuri și training uri în domeniul său de activitate.