DRAGOȘ CIOCÂRLAN

About the Speaker
  • Profesie
    Sales Manager Romania , Bulgaria , Hungary
  • Companie
    PHILIPS – Central Europe Automotive Lighting

Din Bucuresti , 42 de ani , casatorit , 2 copii
· Absolvent al Liceului 35 , Bucuresti – promotia 1990
· Absolvent al Facultatii de Management Turism , ASE – promotia 1994
· Absolvent Institutul Francez Bucuresti – 1994 , DESS
· Bursa 1 an L’Universite de Savoie – Chamberry , Franta – Brevet WAPTT- AMFORT , Management Superior in Turism
· Absolvent al Scolii de Ofiteri ai Marinei Militare – Academia Militara Navala “Mircea cel Batran”, Constanta
· MBA Finante Banci – 2005 , Rivers State University – Nigeria
Activitatea profesionala mi-am inceput-o inca de pe bancile facultatii , fiind agent de turism apoi tour leader la 2 vestite Agentii de turism (din anii 90’ ) – Nova Turism si Mara Tour .
“Scoala de vanzari” asa cum imi place sa o numesc , mi-am facut-o la Interbrands Romania , divizia Procter & Gamble , unde mi-am inceput activitatea ca si Van Sales Representative si am evoluat pana la Area Sales Manager.
Procter & Gamble mi-a dat cea mai adevarata si cea mai utila experienta si scoala de vanzari , recrutandu-ma ulterior pentru o noua divizie – P&G Professional.
Dupa 7 ani de FMCG , am plecat cu un contract international in Africa , unde am fost Director Financiar si Administrativ al Companiei Pellegrini Catering Overseas – Nigeria/W.Africa .
Intorcandu-ma , dupa 2 ani de Africa ( J ) am activat alti 2 ani de zile in vanzarile Pharma (medicamente si aparatura medicala).
Incepand cu anul 2007 , am imbratisat un domeniu drag mie , Automotive. Am lucrat 5 ani in Compania Renault-Nissan Romania (ulterior devenita Renault Commercial Roumanie) , unde am coordonat atat vanzarile de vehicule noi cat si activitatea de post-vanzare si service , in diverse regiuni ale Romaniei , peste 35 Agenti ai Retelei Renault. Ca si hobby important , alaturi de cativa colegi din Renault Technologie Roumanie , am fost pilot de off-road , pe echipajele Duster , prezente in Campionatul National de Raliuri si Off-Road .
Din 2012 , conduc procesul de vanzare al Companiei Philips Automotive Lighting , in 3 tari ale Europei Centrale – Romania,Bulgaria si Ungaria.