FRÉDÉRIC LAMY

About the Speaker
  • Profesie
    CEO
  • Companie
    Leroy Merlin Romania

Frédéric Lamy, în vârstă de 45 de ani, este de 3 ani CEO si administrator al Leroy Merlin România. El a absolvit ESSEC si Wharton Business School. Si-a început cariera în 1994 ca auditor financiar la Arthur Andersen, timp de 3 ani. Ulterior, s-a alăturat grupului IT Compaq, timp de 2 ani, in calitate de controlor financiar pentru divizia Consumer PC. In anul 1999, el a creat si lansat Dyson Brand, în Franța, ca director financiar, iar în 2001 a initiat un proces de Leverage Management Buy Out (LMBO) in cadrul unei companii franceze specializata pe produse electrocasnice mici, companie pe care a vândut-o unui grup german în 2004. Ulterior, s-a alăturat grupului international britanic, Kesa, în calitate de Director Comercial.
În 2009, Frédéric s-a alăturat Leroy Merlin Group. După o perioada de pregatire operațională ca manager de magazin și manager de produs, el a fost numit director general al Leroy Merlin în Turcia timp de 3 ani. A devenit CEO al Leroy Merlin România în anul 2014 și a transformat în totalitate compania datorită achiziționarii retailerului austriac Baumax. Leroy Merlin România este acum o companie de bricolaj de vânzare cu amănuntul de 15 magazine și 2000 de oameni, realizând mai mult de 1 miliard lei cifra de afaceri.
Frédéric Lamy este de asemenea Consilier in Comertul Francez (CCEF) și Președinte al Fundatiei Școlii Franceze Bucuresti din aprilie 2015.