GEORGIANA IANCU

Partener, Liderul Departamentului de impozite indirecte, EY România

Georgiana este partener si lider al practicii de taxe indirecte din cadrul EY Romania. Ea este și coordonatorul echipei de implementare a SAF-T, cel mai complex proiect de digitalizare a ANAF, ce vizează schimbul electronic de date contabile între contribuabil și autoritatea fiscală. SAF-T integrează sub forma unui fișier electronic, bazat pe XML, toate datele contabile extrase automat din sistemele IT ale contribuabililor, precum şi mapările privind tratamentul fiscal aplicat, ce sunt exportate și transmise către autoritățile fiscale.  În acest fel, ANAF poate realiza verificări electronice de la distanță, fără să mai fie nevoie să efectueze tradiționalele controale sau inspecții fiscale la sediul contribuabilului.

Georgiana si-a inceput cariera profesională in 2006, avand peste 15 ani de experientă in taxe indirecte, din care 10 ani in mediul Big 4. Ea a fost implicată într-o serie de proiecte de consultanță, revizuire și structurare fiscală, precum și în dezvoltarea de instrumente și proceduri pentru prevenirea fraudelor în domeniul TVA. Având o cunoaștere aprofundată a legislației europene privind TVA, s-a alăturat unor inițiative care au dus la modificări ale legislației din România.

Georgiana deține o diplomă de licență în contabilitate și informatică de gestiune, în cadrul Academiei de Studii Economice București, precum si o diplomă de licență în managementul și administrarea afacerilor la Institutul Francez-Român – Universitatea Auvergne, IUP Clermont Ferrand si de o diplomă de master în fiscalitate în cadrul Facultății de Drept a Universității din Oxford.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.