IANCU GUDA

About the Speaker
  • Profesie
    Președinte al Consiliului Director
  • Companie
    ASOCIAȚIA ANALIȘTILOR FINANCIAR-BANCARI DIN ROMÂNIA

Președinte al Consiliului Director, ASOCIAȚIA ANALIȘTILOR FINANCIAR-BANCARI DIN ROMÂNIA

Iancu Guda este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii ca şi Director General al Coface Credit Management Services, acumulând o experiență de peste 12 ani privind managementul riscului de credit în cadrul companiei. Începând cu anul 2013, este lector asociat la Institutul Bancar Român, unde predă cursuri de analiză financiară avansată și finanțe corporative în cadrul programului CEFA. De asemenea, începand cu anul 2017, Iancu este autorizat de catre ASF pentru poziția de Administrator Independent în Consiliul de Administrație al BRD Asset Management.

Background educational

După absolvirea facultăţii FABBV din cadrul ASE, Iancu a finalizat cu succes programul DOFIN – Centru de Excelenţă European în anul 2010, a obținut toate cele trei nivele de certificare CFA în anul 2016, și deține autorizația de formator ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări). Începând cu noiembrie 2014, Iancu urmează cursurile EMBA Sheffield University, pe care le finalizează cu succes (calificativ cu distincție) la finalul anului 2016, fiind câștigătorul singurei burse integrale la nivel național.

Activitate de cercetare

Pe parcursul carierei profesionale în cadrul Coface, Iancu a publicat peste 100 de analize, studii de impact și articole in publicațiile locale de afaceri (Ziarul Finantare, Hotnews, WallStreet, Profit.ro, Capital), cât și internaționale (Financial Times). Între 2016-2017, Iancu a scris prima lui carte De Ce Esuează Companiile? 10 Greșeli și 100 Soluții , Editura Publica, marcând astfel primii 10 ani de experiență profesională în managementul riscului de credit. Cartea este documentată prin analiza declarațiilor financiare ale celor 100.000 de companii care au intrat în insolvență pe durata experienței profesionale a autorului.

Proiecte de voluntariat

Începând cu Martie 2012, Iancu este membru activ  al AAFBR (Asociația Analiștilor Financiar-Bancari din România – www.aafbr.ro), și preia responsabilitatea de Vice-Președinte pentru perioada 2014-2016, urmată de mandatul de Președinte al Consiliului Director al AAFBR pentru perioada 2016-2018 si un nou mandat pentru 2018-2020. De asemenea, Iancu este membru activ în cadrul alto asociații de renume, precum CFA Romania (https://www.cfasociety.org/romania/) sau Asociația Trezorierilor (http://trezorieri.ro/).