MARIAN V. POPA

About the Speaker
  • Profesie
    Head of Global Technology Center 
  • Companie
    DEUTSCHE BANK ROMANIA

Head of Global Technology Center DEUTSCHE BANK ROMANIA.

Marian (Mike) și-a început cariera în 1973 în cadrul Camerei de Comerț a României, unde a lucrat timp de 10 ani în Publicom-Foreign Trade Advertising Company. În 1983 a devenit Director General al Rank Xerox Ltd – România și Moldova și a crescut compania de la 0,5 milioane USD la 38 milioane USD, de la 2 angajați la 1000. În 1996 a preluat conducerea generală pentru România și Republica Moldova a ICL Limited, companie ce a crescut de la 0,7 milioane la 28 milioane GBP și de la 14 la 200 de angajați, în timpul conducerii sale.

În 2004, acesta s-a alăturat companiei Endava ca Director Executiv pentru Europa Centrală și de Est (CEE) și a pornit (aproape) de jos cu 40 de angajați, ajungând la 700 de persoane, 4 sucursale în Europa Centrală Europeană și 36 de milioane de lire sterline. În 2014 a fost numit director / șef al Centrului Tehnologic DB Global Technology din București, ajungând la performanțe de 900 de angajați și 40 de milioane de euro după cei 4 ani de conducere.

Marian este absolvent al Facultății de Economie din București (ASE), al Facultății de Management din același oraș și Executive MBA Insead / Franța. În 1994 a fost desemnat de presa românească ca om de afaceri al anului. El este un Rotarian de peste 20 de ani și membru fondator al mai multor ONG-uri precum Fundația pentru Festivalul de Artă Medievală din Sighișoara, Camera de Comerț Americană, Camera de Comerț Britanico-Română, AOAR, Transparency International România și multe altele.