MONA NICOLICI

About the Speaker
  • Profesie
    Manager Sustenabilitate
  • Companie
    OMV Petrom

Mona Nicolici este manager al Departamentului de Sustenabilitate din OMV Petrom, funcție în care a construit, timp de 11 ani, un departament de CSR de la zero și a creat cel mai amplu program de responsabilitate socială din România, Țara lui Andrei.

Alături de echipa sa, Mona Nicolici a implementat zeci de campanii locale și naționale și a susținut schimbarea în comunitățile mici din țară, prin proiecte de mediu, educație, sănătate, dezvoltare comunitară și voluntariat. A pus bazele unor proiecte implementate în premieră în România: Acces la Viață (extinderea rețelei naționale de telemedicină de urgență spitalicească, de care beneficiază peste 9,5 milioane de români), Fabricat în Țara lui Andrei (cea mai mare competiție de afaceri sociale), România Meseriașă (un program de susținere a educației profesionale din România) și a dezvoltat spiritul de voluntariat în rândul angajaților OMV Petrom și a celor peste 55.000 de români care s-au alăturat cauzelor susținute în Țara lui Andrei în ultimii 10 ani .

Este în prezent practicant CSR acreditat, trainer în raportare GRI și a fost numit recent Ambasador al României în Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale de către Comisia Europeană.

Înainte de a se alătura domeniului responsabilității sociale corporative, Mona a lucrat 12 ani ca jurnalist de televiziune și a petrecut 2 ani în mediul instituțional, în calitate de consilier în Ministerul Economiei și Comerțului.

Este absolventa Facultății de Instalații din cadrul Institutului de Construcții București și a unui Master în Comunicare și Relații Publice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.