NADIA OANEA

Owner, NOA Tax and Training

Consultant fiscal și expert contabil cu experiență de 22 de ani în consultanță fiscală și training în domeniul fiscal, din care 8 ani ca inspector de control fiscal și rambursări de TVA în cadrul ANAF, și 14 ani în firme de consultanță fiscală membre ale unor rețele internaționale, Nadia Oanea este concetrata acum pe dezvoltarea propriului proiect “Tax & Training”, care facilitează înțelegerea conceptelor fiscale complexe, aplicarea corectă a legislației și oferă suport în probleme fiscale complexe membrilor consiliilor de conducere ale companiilor românești și străine.

Pe lângă experiența sa vastă în aplicarea legislației fiscale naționale, Nadia Oanea este specializată în fiscalitate internațională, acoperind arii precum aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri, prețurile de transfer, restructurările de afaceri, impozitarea lucrătorilor detașați, raportarea pentru fiecare țară în parte, aplicarea DAC6 etc.

Nadia este trainer autorizat pentru formarea adulților, cu o vastă experiență în livrarea de cursuri și prezentări pe teme de fiscalitate și contabilitate, inclusiv pentru Corpul Experților Contabili și al Contabililor Autorizați (CECCAR) și pentru calificarea ADIT.

În decembrie 2014, CIOT i-a acordat premiul CCH pentru cel mai mare punctaj la nivel internațional, la examenul de prețuri de transfer pentru calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT).

Nadia este licențiată în științe economice, specializarea finanțe – bănci, cu studii postuniversitare în domeniul managementului financiar – bancar și în administrație publică, este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din România (CCFR) și al Corpului Experților Contabili din România (CECCAR), și deține calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT). Nadia urmează, de asemenea, calificarea ACCA.

De-a lungul timpului, Nadia Oanea a participat în mod activ la discuții privind modificarea legislației fiscale, inclusiv cu Ministerul de Finanțe, prin intermediul participării în Comitetul de Taxe din cadrul AmCham.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.