NICOLE CRADDOCK PETRINA

Nicole Petrina este Group HR Director pentru E-INFRA, un grup de cinci companii active în domeniile telecomunicațiilor, integrării infrastructurii și operațiunilor, producției de energie curate și construcțiilor civile. Nicole coordonează activitatea departamentului de Resurse Umane al grupului în România și în Europa.

Cu 20 de ani de experiență internațională, Nicole și-a început cariera lucrând în strategie și dezvoltare de afaceri la un spital regional și un centru medical din Washington, SUA. În acest context, a început să se lovească de un subiect cheie care avea să-i definească cariera – importanța de a aduce angajații din echipe și cu diferite backgrounduri tehnice „vorbească aceeași limbă” pentru a obține soluții holistice.

Ținând cont de aceste aspecte, a devenit clar că domeniul financiar limbajul de bază al afacerilor, iar Nicole și-a continuat studiile cu un MBA la Universitatea Cornell, unde a primit o bursă integramă în calitate de Park Leadership Fellow.

După MBA, Nicole a lucrat câțiva ani ca bancher de investiții în echipa Barclays Global Power and Utilities din New York, unde și-a îmbunătățit cunoștințele despre piețele de capital, lucrând ca parte a unei echipe care consilia companiile cu privire la finanțare și oportunități strategice.

Nicole a fost atrasă de resursele umane pentru rolul unic pe care îl poate juca în construirea capacităților profesionale și de leadership ale fiecărui angajat, asigurându-se în același timp că acest lucru rămâne aliniat cu nevoile și strategia afacerii. În 2010, Nicole s-a alăturat echipei Barclays Global HR din New York, unde, în calitate de vicepreședinte, a fost responsabilă de implementarea proiectelor strategice în coordonare cu diviziile companiei și regiunile de afaceri.

O zonă de interes pentru Nicole în perioada de după criza financiară a fost dezvoltarea unor modele de compensare solide – acelea care au luat în considerare în mod corespunzător profilul de risc al veniturilor generate, în același timp recompensând angajații pentru performanțe excepționale. Această activitate a avut la bază experiența sa în finanțe și a implicat din nou un nivel ridicat de colaborare cross-funcțională.

În 2021, Nicole s-a alăturat E-INFRA ca primul membru internațional al echipei executive, poziție din care conduce un proces de transformare ce are ca scop alinierea sistemelor și practicilor din fiecare companie într-o activitate de resurse umane la nivel de grup. În plus, ea se concentrează pe găsirea și atragerea talentelor potrivite pentru a sprijini implementarea de către E-INFRA a proiectelor semnificative de infrastructură și creșterea viitoare. Experiența lui Nicole este foarte apreciată, întrucât aduce o perspectivă internațională asupra culturii organizaționale a grupului.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.