RADU GRAȚIAN GHEȚEA

Domnul Radu Ghețea este președinte al Consiliului de Administrație al Libra Internet Bank și Președintele de onoare al Asociației Române a Băncilor din anul 2015. Anterior a deținut poziția de președinte al Asociației Române a Băncilor timp de 15 ani, începând cu anul 2000. Doctor în economie și absolvent al Facultății de Matematică din cadrul Universității București și al Facultății de Sțiinte Economice – Academia de Știinte Economice București, dl. Ghețea reprezintă România la Consiliul European al Plăților. Este membru al Consiliului de Administrație al Transfond, al Biroului de Credit, precum și Presedintele Grupului Național al Acționarilor SWIFT din România.

Dl. Ghețea a ocupat poziția de Președinte al băncii cu capital de stat CEC Bank și de Președinte la Consiliului de Administrație al băncii timp de 12 ani, începând cu anul 2007. În perioada 2008 – 2015, a fost reprezentantul Asociației Române a Băncilor în Consiliul de Administrație al Federației Bancare Europene.

În perioada 1994 – 2007 a lucrat pentru Alpha Bank, încă de la intrarea băncii grecești pe piață ocupând pozitia de Prim – Vicepreședinte Executiv și membru în Consiliul de Administrație al Alpha Bank România, iar din 2006 ca președinte al Consiliului de Administrație al băncii.

Dl. Ghețea și-a început cariera în 1972 ca analist programator la Banca Română de Comerț Exterior (BRCE), unde în perioada 1986 – 1994 ajunge membru în Comitetul Executiv și membru al Consiliului de Administrație al BRCE.

Între 1991 și 1994 este membru al Consiliului de Administrație al Băncii Anglo – Române de la Londra, reprezentând BRCE, principalul acționar al băncii.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.