RALUCA MICU

About the Speaker
  • Profesie
    Șef serviciu în cadrul Direcției Monitorizare a infrastructurilor pieței financiare si a plăților, BANCA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.
  • Companie
    BANCA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.

Șef serviciu în cadrul Direcției Monitorizare a infrastructurilor pieței financiare si a plăților, BANCA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI.

Raluca Micu are o experiență de 12 ani în domeniul financiar-bancar, din ianuarie 2010 făcând parte din echipa BNR;

Este reprezentantă a Băncii Naționale a României la reuniunile organizate la nivelul Consiliului Uniunii Europene și Comisiei Europene cu privire la proiecte legislative europene în domeniul plăților (ex. Regulamentul UE nr. 751/2015 privind comisioanele multilaterale interbancare aplicate operaţiunilor de plată pe bază de card, amendarea Regulamentului UE nr. 924/2009 privind plățile transfrontaliere, Directiva privind serviciile de plată revizuită);

Din octombrie 2018 coordonează activitatea Serviciului de monitorizare a plăților și instrumentelor de plată – structura care va fi responsabilă cu asigurarea respectării cerințelor de securitate stabilite în Directiva privind serviciile de plată, precum și alte cerințe care sunt stabilite în reglementările BNR pentru prestatorii de servicii de plată, din perspectiva securității și siguranței plăților.