RĂZVAN NICA

About the Speaker
  • Profesie
    Managing Director
  • Companie
    BuildGreen

Managing Director, BuildGreen

Răzvan Nica este un pionier și promotor al dezvoltării sustenabile în România. A fondat BuildGreen în 2010, prima companie din România specializată în consultanță pentru dezvoltarea sustenabilă și certificarea verde a clădirilor.

BuildGreen este astăzi liderul pieței de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România și din regiune. Compania se remarcă prin cel mai mare număr de proprietăți certificate după schemele LEED, BREEAM, WELL și EDGE – peste 200 proiecte imobiliare din ECE, de la clădiri de birouri, la centre comerciale, parcuri logistice sau fabrici industriale, cu o suprafață cumulată de peste 5 milioane m.p. și o investiție totală de 8 miliarde euro.

În 2019, Răzvan a fost numit de către BRE ca primul auditor BREEAM International Quality Auditor din afara Marii Britanii, poziție din care supervizează procesele de certificare a proiectelor de pe întregul Glob. În același an, BuildGreen și-a deschis primul sediu în afara României, după ce și-a unit forțele cu green gain, unul dintre cei mai activi consultanți BREEAM din Cehia, devenind astfel printre cei mai mari și mai experimentați consultanți din Europa Centrală și de Est (CEE).