SERGIU OPRESCU

Dl Sergiu Oprescu are o vastă experiență pe piețele bancare și de capital din România, cu o carieră de peste 30 de ani în sectorul financiar. Acesta deține o Diplomă de Master în Inginerie Aerospațială cu specializarea în Avionică de la Facultatea de Aeronautică, Universitatea Politehnică din București, obținând între timp o diplomă postuniversitară în domeniul financiar de la Universitatea din Colorado și a urmat numeroase studii de programe executive la Harvard Business School (HBS Alumni PPL promoția 2019) și London Business School (LBS Alumni).

S-a alăturat băncii Alpha Bank România în 1994 și a deținut mai multe funcții de conducere înainte să fie numit Președinte Executiv în anul 2007. A activat în calitate de Președinte al Bursei de Valori București între anii 2000 și 2006 si ca Președinte al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor intre anii 2015 și 2021.

În 2019 a fost numit Director General al Rețelei Internaționale a Grupului Alpha Bank și membru al Comitetului Executiv al Grupului, supervizând activitatea internațională a băncii Alpha in Cipru, România, Albania, Marea Britanie și Luxemburg. În 2023 a fost ales vicepreședinte al Federației Europene a Creditului Ipotecar – European Mortgage Federation.

 

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.