SIMONA SCUTARU

About the Speaker
  • Profesie
    Country HR Director
  • Companie
    Federal-Mogul Motorparts

Simona Scutaru este Country HR Director în cadrul Federal-Mogul Motorparts, companie ce activează în domeniul industriei auto.

Din 2014, când Federal-Mogul a venit pe piață din România, construiește împreună cu echipa, strategii de creștere durabilă a business-ului Auto în România, implementând 2 proiecte de Green field în Ploiești (2 fabrici de componente auto) și conducând un centru de servicii globale în București. Crede cu tărie că rolul HR-ului este un rol strategic care nu trebuie să aibă alt obiectiv decât acela de a crește un business competitiv, durabil și cu impact pozitiv în societate. Toate celelalte, Talent management, Selecție și recrutare, Employer branding și Comunicare etc. sunt doar procese și instumente care pot ajuta la atingerea obiectivului de business și nu pot reprezenta ele, în sine, un obiectiv.

Cu o experiență de peste 18 ani în mediul corporate și peste 8 ani în Resurse umane, Simona este absolventă a Facultății Politehnica București, deținând și numerase formari în domeniul Resurselor Umane dar și alte zone de business precum: Management, Sisteme de management al calității, Sănătate securitate în muncă, Lean manufacturing.

Iar atunci când nu face HR în business, se implică în proiecte de educație în școli împreună cu câteva ONG-uri, este Consilier de carieră, și se implică în activități de Parenting.