SPECIAL GUEST: GIOVANNI MANCHIA

Lecturer Organisational Change Management, ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT, Netherlands

Giovanni Manchia este un leader HR Senior și un manager de transformare, cu o experiență vastă în companii de tip medii si mari, prezente in Europa și Statele Unite (sedii centrale și filiale). Acesta este specializat în arii precum: transformation/change management, Talent Management și HR Functional Excellence.

Fiind un leader al schimbării, Giovanni a administrat transformări în diverse sectoare (tehnologie, servicii financiare, medical, energie) în țări precum Olanda, Chile, Isreael, Uganda și Sierra Leone. Acesta a lucrat, de asemenea, cu diverși executivi și echipe executive, pentru a le imbunătăți performanțele individuale și de echipă. În plus, acesta este lector la Rotterdam School of Management (RSM) și preda Managementul Schimbării si Managementul Resurselor Umane.

Înainte ca acesta să-și deschidă propria firmă de consultanță, Giovanni a lucrat timp de peste 20 de ani pe poziții de leadership în HR, la diverse companii multinaționale. Acesta a fost Senior Vice President Resurse Umane în cadrul companiei Rabobank, unde a administrat transformarea resurselor umane globale, din cadrul băncii, astfel reușind sa creeze o organizație mai agilă și cu o orientare puternică către afaceri. Înainte ca acesta să se alăture companiei Rabobank, acesta a lucrat ca Director HR pentru Benelux, Orientul Mijlociu și Africa, la compania American Express. Giovanni și-a început cariera la Shell, unde a lucrat pe diverse pozitii internaționale precum Manager HR pentru Shell Hydrogen și Global HR Business Partner pentru divizia de IT.

Giovanni deține o diploma Msc în Management and Organization, de la Universitatea TiasNimbas/Tillburg (cum laude/ cu distincție) și un MA în Consultanță și Coaching for Change, de la INSEAD (cum laude/ cu distincție)

 

 

 

 

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.