SPECIAL GUEST: JOS BLYKERS

Leadership and Change Consultant – Europe Lead, Human Resources Business Development, IBM

Jos locuiește în Belgia și lucrează la IBM de 35 de ani, dintre care timp de 20 de ani a ocupat roluri ce presupuneau contactul clienții și roluri de management de linie. Treptat, a trecut la roluri din HR și conduce serviciul de consultanță belgian Human Capital Management, concentrându-se asupra proiectelor de Transformare a Forței de Muncă, de dezvoltare a Leadershipului, de Maturizare a Forței de Muncă și coordonând proiectele de Management al Schimbării.
În 2011 a făcut parte din echipa de Expansiune Africană a IBM și a lucrat ca HR Transition Manager în Congo-Brazzaville, facilitând astfel integrarea IBM în noua țară și a angajaților companiei în cadrul mai larg al organizației IBM.
Jos se ocupă de integrarea în Europa a companiilor proaspăt achiziționate de la finalul anului 2011. Obiectivul său în Fuziuni & Achiziții este să diminueaze riscul reprezentat de resursele umane, lucrând cu liderii consacrați și cu cei noi la soluționarea provocărilor culturale și de leadership în timpul integrării.

Jos are în mare măsură o perspectivă sintetică și plasează detaliile în ,,marea schemă a lucrurilor.” Cu experiența sa în domeniul HR & a dezvoltării leadershipului și vânzărilor, înțelege și vorbește limba afacerilor. Se simte în largul său cu datele și statisticile, fiind în același timp profund interesat de chestiunile interculturale. Printre cele mai recente interese ale sale se numără Etica IA, IA pentru HR, Diversitate și Inclusiune și în ce fel influențează căutarea unui scop generic și a sensului achiziționarea și păstrarea talentelor. Spirit practic, nu se teme să ducă sarcini concrete la bun sfârșit.
Jos este licențiat în Lingvistică, Administrarea Afacerilor și Legislație Socială. Pe lângă limba sa maternă, care este olandeza, vorbește franceză, engleză, germană și greacă.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.