SPECIAL GUEST: MELINA TAPRANTZI

Melina este un antreprenor social care, în 2020, a fost una dintre cele șapte femei din lume care au primit prestigiosul premiu „SDGs and Her” din partea Organizației Națiunilor Unite și a Băncii Mondiale, pentru activitatea sa în implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Este fondatoarea Earth & Co, o companie de consultanță care a fost în fruntea proiectelor SDGs (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă) și ESG (Factori de Mediu, Sociali și de Guvernanță) de la concepție la implementare, oferind asistență companiilor din Fortune 1000 în piețele Agri-alimentare, Energie Regenerabilă, Tehnologie, Media, Retail și Bunuri de Consum.

În calitate de consilier în Responsabilitatea Socială Corporativă și Egalitate, Diversitate și Incluziune, Melina participă la îmbunătățirea proceselor ESG, evaluează rapoartele ESG, dezvoltă strategii privind implicarea părților interesate și implementează programe pentru atragerea și retenția angajaților, organizând în același timp ateliere și grupuri de lucru axate pe sustenabilitatea socială. Ea gestionează, de asemenea, cadrele de dezvoltare durabilă și ESG pentru clienții corporativi, având abilitatea de a articula perspectivele privind mediul, bunăstarea, valoarea socială și guvernanța.

Este membră a facultăților de la diferite institute educaționale, cum ar fi Institutul de Studii asupra Sustenabilității din Dublin sau Universitatea Economică din Atena, unde predă cursuri despre sustenabilitate, antreprenoriat și impact social în programe pentru studenți și profesioniști. De asemenea, organizează ateliere despre ESG pentru directorii executivi din Europa și Orientul Mijlociu.

Melina face parte din consiliile de administrație ale unor organizații multinaționale și este speaker la seminarii internaționale despre antreprenoriat social, emanciparea femeilor, Diversitate și Incluziune, Sustenabilitate, ESG și SDGs. Ea este un vorbitor TEDX, un lider responsabil al Fundației BMW, o absolventă a programului IVLP în domeniul Responsabilității Sociale și Inovației finanțat de Departamentul de Stat al SUA, un co-fondator al World Human Forum, un tânăr lider emergent în 2018 în cadrul Forumului European-Australian și un tânăr lider inovator în 2019 (YTILI Fellow) al Fondului Marshall German.

Ea a co-fondat o agenție de marketing în 2007, atrăgând clienți din întreaga țară, înainte de a înființa în 2013 întreprinderea socială „Wise Greece”, care promovează produse grecești de înaltă calitate și folosește profiturile din vânzări pentru a cumpăra provizii alimentare și a le dona persoanelor care trăiesc sub pragul sărăciei. Astăzi, Wise Greece a primit mai multe premii prestigioase, printre care se numără premiul prestigios din partea Președintelui Republicii Elene „Modele de Excelență”, Premiul European Social Challenge 2018, Premiul pentru Strângerea de Fonduri Inovatoare acordat de British Council și Premiul BeMed acordat de Fundația Prințului Albert II de Monaco.

În 2022, Melina a primit Premiul „Lumea Diferenței” de la Alianța Internațională pentru Femei din Washington DC pentru contribuția sa la împuternicirea economică a femeilor.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.