VALENTIN ALBU

CFO de generație nouă, Valentin Albu reprezintă în echipa de management un CFO cu o vedere largă, care redefinește rolul și execuția sa prin raportare nu la piața și economia locală, ci la nevoile lumii în schimbare.

Cu o experiență de peste 8 ani în consultanță în afaceri, fiscalitate, contabilitate și analiză financiară, Valentin este parte din ecosistemul ROCA de mai mult de 4 ani, și parte din ROCA Industry încă de la înființare, având ocazia să-și demonstreze abilitățile atât la nivelul fondului de investiții, cât și la nivelul societăților din portofoliu, ocupând anterior poziția de CFO interimar la Electroplast SA.

Cum contribuie Valentin la transformarea rolului de CFO în lumea modernă 

Valentin s-a alăturat echipei Roca Industry cu obiectivul de a contribui la procesul de transformare, de schimbare a mindset-ului în companiile din portofoliu. Această schimbare presupune o privire de ansamblu, care leagă indicatorii cheie de performanță de esența business-ului, examinând fundamentul real al activităților și contribuind cu perspectiva financiară la deciziile importante ale companiilor.

Este profilul de CFO crescut în tehnologie, care înțelege valoarea datelor și a vitezei de circulație a acestora, dar și limitările tehnologiei și nevoia de a construi echipe puternice, care au un limbaj și o înțelegere comună atât a aspectelor financiare cât și a celor de business.

Valentin crede că cei care înțeleg bine poziția financiară a companiei pot ajuta la schimbarea culturii, de la a face lucrurile așa cum s-au făcut întotdeauna, la eforturi active de a îmbunătăți rezultatul final.

Valentin aduce nu doar experiență proprie ci și valoarea adăugată a  expertizei fiecărui CFO de companie din echipa sa, construind un mediu în care bunele practici și orientarea către contribuția la soluție din partea tuturor sunt parte din cultura organizației.

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.