VIOLETA BALINT

About the Speaker
  • Profesie
    HR Manager
  • Companie
    HUTCHINSON

Violeta este absolventă a facultății de Litere Lucian Blaga din Sibiu, specializarea română-franceză și lucrează în domeniul resurselor umane de aproape 14 ani. Este certificată SPHR.

S-a pregatit din punct de vedere educațional pentru a fi dascal, însă după absolvirea facultății, a avut șansa să fie angajată a companiei franceze SOMAREST, companie a grupului LVMH, din Sibiu, unde a lucrat timp de 3 ani câteva luni ca traducător, iar apoi ca Specialist HR. Practic, meseria a ales-o și nu invers.

În anul 2007, a continuat parcursul profesional în cadrul companiei germane DRAEXLMAIER, unde a fost HR Manager al fabricii din Codlea, Brașov.

Din anul 2011 conduce departamentul de resurse umane al firmei Hutchinson, companie franceză, parte a grupului petrolier Total. Gestionează procesele de recrutare și retenție, training și dezvoltare, administrare personal, salarizare, compensare și beneficii etc. Începând cu anul 2016, face parte și din echipa de Dezvoltare Proiecte Internaționale a grupului Hutchinson.

Lucrează în acest domeniu, în primul rând, pentru că îi plac oamenii, apoi pentru că îi place să se implice în proiecte durabile și de impact. Hutchinson i-a oferit ocazia de a se dezvolta profesional și personal și uneori glumește «serios», spunând că este «copilul său cel mare».