Semnatura 2020.06.24 Articole

TotalSoft și certSIGN extind parteneriatul pentru soluția de semnătură electronică

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, și certSIGN, companie specializată în dezvoltarea și implementarea de aplicații software pentru securitatea informațiilor, anunță extinderea parteneriatului strategic pentru dezvoltarea de soluții de semnătură electronică ce permit adaptarea cât mai facilă a companiilor la noua realitate din piața muncii.

Lansată în perioada de distanțare socială, soluția de semnătură electronică dezvoltată de TotalSoft și certSIGN vizează semnarea electronică a documentelor emise de departamentele de Resurse Umane, folosind o procedură simplă, disponibilă în suita Charisma HCM, și serviciul Paperless de semnătură electronică la distanță a certSIGN, auditată și certificată la nivel european.

„Soluția dezvoltată împreună cu certSIGN reduce timpul de semnare a documentelor cu până la 95%. Practic, scade timpul necesar de la 2-3 zile, la câteva minute. Cred foarte mult în acest parteneriat tocmai pentru că aduce beneficii majore clienților noștri, marea lor majoritate fiind companii mari și foarte mari din România, cu fluxuri complexe de semnare a documentelor. Este unul dintre motivele pentru care parteneriatul s-a conturat înainte de pandemie, contextul actual fiind un catalizator pentru dezvoltarea lui”, a declarat Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft.

După succesul înregistrat în perioada de izolare, fiind implementată de mai multe companii din România, soluția de semnătură electronică propusă de TotalSoft și certSIGN continuă să ușureze munca angajaților și în perioada de relansare economică, când majoritatea companiilor încep, treptat, să revină la un nivel de productivitate aproape de nivelul precedent crizei Covid-19. Acestea trebuie să mențină în continuare anumite reguli pentru a asigura respectarea normelor de protecție împotriva noului coronavirus.

Astfel, specialiștii HR trebuie să pună în continuare la dispoziția angajaților toate documentele de care au nevoie, să răspundă rapid la solicitările acestora, să poată continua procesele de recrutare și angajare, să editeze contracte de muncă și să le depună electronic la ITM. Semnătura electronică facilitează toate aceste etape într-un mod simplu, rapid și sigur.

“Până acum câţiva ani, companiile foloseau semnătura electronică doar în raportările către ANAF sau pentru achiziţii publice, însă criza Covid-19 a făcut ca majoritatea companiilor să folosească acest serviciu pentru a facilita lucru la distanță. Împreună cu TotalSoft ne propunem să susținem digitalizarea mediului de afaceri şi eficientizarea activității prin reducerea costurilor operaționale”, a menționat Adrian Floarea, CEO certSIGN.

Soluția dezvoltată de TotalSoft și certSIGN asigura conformitatea cu cerintele legislatiei nationale si europene, iar documentele semnate electronic au valoare legală și nu necesită alte procesări pentru a putea fi transmise mai departe.

certSIGN este principalul  furnizor de servicii de încredere din România în conformitate cu cerințele Regulamentului European 910/2014 (eIDAS) , iar certificatele de semnătură electronică calificată pe care le emite sunt recunoscute în toate statele membre UE.

Serviciul de semnătura electronică la distanță Paperless a certSIGN este auditat și certificat ca dispozitiv de creare a semnăturilor electronice calificat (QSCD), conform Regulamentului UE nr. 910/2014 (eIDAS) , șisi utilizat pentru a semna documente cu valoare legală la distanță, cu efectul juridic echivalent al unei semnături olografe. În plus, este foarte ușor de utilizat, nefiind necesară utilizarea unui token sau instalarea unor drivere speciale, permițând semnarea documentelor de oriunde, oricând şi de pe orice dispozitiv (laptop, mobil, tabletă) și garantând procesarea și stocarea sigură a datelor şi un grad ridicat de protecție împotriva atacurilor cibernetice.

certSIGN este prima companie din România şi una dintre puţinele la nivel european care pune la dispoziţie semnătură electronică certificată QSCD, în conformitate cu Regulamentul eIDAS.

[divider height=”30″ line=”1″]

Despre TotalSoft

TotalSoft, companie românească înființată în 1994, este unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business (ERP, HCM, DM și BI) din Europa Centrală. Compania are o echipă de peste 500 de specialiști și proiecte în 45 de țări, pe patru continente.

TotalSoft este furnizorul preferat de soluții ERP din România și unul dintre primii 10 furnizori globali de soluții software pentru industria de leasing. Produsele de top ale TotalSoft, Charisma ERP, Charisma HCM și Charisma Medical Software, sunt lideri de piață în România, cu aplicare în opt verticale de business: financiar, retail&distribuție, producție, servicii, construcții, agricultură, energie și medical. De asemenea, compania oferă și o suită unică de servicii de outsourcing care include, pe lângă serviciile de HR și Financiar-Contabilitate, partea de digitalizare în conformitate cu cerințele GDPR

În toamna anului 2016, compania TotalSoft a fost achiziționată de Logo Yazilim A.S. (Logo).

Despre Logo Yazilim A.S. (Logo)

Cu o experiență de 35 de ani, Logo este cel mai mare furnizor independent de software din Turcia si una dintre companiile de software cu cea mai rapidă dezvoltare, oferind soluții și servicii inovatoare prin intermediul a peste 800 de parteneri.

Compania este prezentă pe 45 de piețe internaționale și deservește peste 90.000 de clienți din Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Logo este prima companie publică de IT din Turcia.

Sursă foto: Unsplash.com

Material de opinie semnat de
  • BusinessMark

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.