Închiderea anului financiar 2016

19 Ianuarie 2017
 Hotel InterContinental, București

 

concept

 

Deloitte și BusinessMark Event Management au plăcerea să vă invite la seminarul cu tema Închiderea anului financiar 2016: aspectecheie în pregătirea acestui exercițiu, ce va avea loc la Hotel Intercontinental București în ziua de 19 ianuarie 2017.

Seminarul are ca scop abordarea și discutarea principalelor elemente care ar trebui luate în considerare de personalul departamentelor financiar- contabil și fiscal atunci când demarează pregătirea închiderii exercitiului financiar 2016, astfel încât acesta să fie un exercițiu care să se desfășoare eficient și efectiv pentru companie și să conducă în final, la întocmirea și prezentarea fidelă a situațiilor financiare în conformitate cu legislația în vigoare.

Echipa Deloitte dorește să împărtășească cu dumneavoastră în cadrul acestui seminar din expertiza vastă pe care a dobândit-o în domeniul financiar-contabil și fiscal, iar experiența acestora să poată contribui la eficientizarea acestui proces important al anului financiar.

TARGET
 • Directori financiari
 • Directori generali
 • Controlleri financiari
 • Directori economici
 • Directori contabili
 • Contabili
 • Auditori
 • Experți fiscali
 • Analiști financiari
 • Consultanți fiscali

 

program

 

9.00 – 9.30 INREGISTRAREA PARȚICIPANTILOR

9.30 – 11.00 SESIUNEA I

 • Inventarierea patrimoniului

Aspecte generale privind aplicarea OMFP 2861/2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea și efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor și capitalurilor proprii

 • Principii generale de raportare financiară – politici contabile, corectarea erorilor contabile, estimări și evenimente ulterioare datei bilanțului

11.00 -11. 15 PAUZĂ DE CAFEA

11.15 – 13.00 SESIUNEA II

 • Imobilizările corporale și necorporale
  • Imobilizări corporale – Reevaluarea imobilizărilor corporale (evaluarea alternativă), costurile îndatorării, modificarea duratei de viață, investiția imobiliară (exemple), stimulente acordate la încheierea sau renegocierea unor contracte. Aspecte contabile și fiscale
  • Imobilizări necorporale – Intangibile dobândite separat și Intangibile generate intern, fond comercial (costuri atribuibile). Aspecte contabile și fiscale.

 • Stocuri
  • Aspecte contabile și fiscale legate de valoarea de intrare (reducerile comerciale și financiare-contabile), costurile îndatorării
  • Aspecte contabile și fiscale legate de valoarea de ieșire

13.00 – 14.00 PAUZĂ DE PRÂNZ

14.00 – 15.30 SESIUNEA III

 • Elemente monetare și nemonetare – Conturi de terți
 • Datorii, provizioane și subvenții pe termen lung
  • Evaluarea provizioanelor, clasificarea pe termen scurt/lung a împrumuturilor, subvenții
 • Capitaluri proprii
  • Rezultatul exercitiului financiar, rezultatul reportat, repartizarea profitului și acoperirea pierderii contabile
 • Prezentarea situațiilor financiare
  • Prezentarea contului de profit și pierdere, bilanț, cash flow, note explicative și raportul administratorului
  • Ordinul OMF 1938/2016 de modificare a OMFP 1802/2014 – cu aplicabilitate din 1 ianuarie 2017 referitor la includerea declarației nefinanciare în raportul administratorului.

 

 

mihaela-rosu

MIHAELA ROSU

Director, Departamentul Business Process Solutions

DELOITTE ROMANIA

 

Mihaela Roșu este Director în cadrul departamentului de Business Process Solutions din Deloitte România și are peste  18 ani  de experiență în audit, servicii de consultanță financiară și contabilitate.  Majoritatea portofoliului deservit are raportare duală în conformitate cu standardele românești de contabilitate și Standardele de Raportare Financaire Internaționale (“IFRS”), dar experiența ei include și  raportări în conformitate cu US GAAP Standards. Pe parcursul carierei ei, Mihaela a participat  la proicete de implementare și de testare a proiectelor Sarbanes – Oxley în România.

De asemenea,  Mihaela a lucrat în biroul Deloitte Londra, fiind responsabilă, în principal, în calitate de Senior Manager, cu proiecte de audit și due diligence. Înainte de a se alătura Deloitte, și-a început cariera la Arthur Andersen.

Mihaela a deservit și continuă să aibă în portofoliu companii din diverse industrii: producție, retail și consum, media și telecomunicații, farmaceutice, real estate. 

Mihaela este  Membru al Corpului Experţilor  Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR),  Membru a Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR) si Camerei Consultanților Fiscali din Romania (CCF).

 

elena-geageac

 

ELENA GEAGEAC

Senior Manager, Departamentul Taxe

DELOITTE ROMÂNIA

 

Elena Geageac este Senior Manager în cadrul departamentului de Taxe din Deloitte România și are peste  11 ani  de experiență în servicii de consultanță fiscală din sfera de competențe făcând parte cu precadere impozitarea directă (impozitul pe profit, impozitul cu reținere la sursă, taxele locale), impozitare internațională, fuziuni, achiziții și reorganizări (inclusiv misiunile de due diligence), revizii fiscale, reprezentare client pe parcursul inspecțiilor fiscale, întocmire contestații în urma controalelor fiscale, audit fiscal.

Elena a fost implicată în proiecte complexe de consultanță fiscală pentru clienți, activând în industrii diverse: energie și gaz, retail, real-estate, automotive, prestări servicii.

Înainte de a se alătura echipei Deloitte, Elena a fost senior manager în cadrul Mazars.

Elena este  membru al Camerei Consultanților Fiscali din România (CCF) și al Corpului Experţilor  Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) și urmează, în prezent, cursuri pentru obținerea Diplomei în Taxare Internațională Avansată (ADIT).

 

costuri

 

190 € – pentru primul participant

160 € – pentru oricare alt participant din cadrul aceleiași societăți/aceluiași grup

*Preţurile de mai sus nu includ TVA 19%

 

Inregistrare

Pentru înregistrarea în audiența evenimentului, vă rugăm să completați formularul de înregistrare și să îl transmiteți la office@business-mark.ro.

formular

 

UN EVENIMENT

 DELOITTE   

CU SPRIJINUL

BM- EVENT MANAGEMENT

PARTENERI MEDIA

 Jurnalul de afaceri     promoafaceri online     ziare.com    business24   Calendar Evenimente       business editors       MLM mic         Debizz     Valoarea   antreprenor in romania         Transilvania Business   roportal       bucuresteni        administratie logo       Manager Express- Online      business think logo   PLAND DE AFACERE SIGLA    sigla economia online.ro 11000x1300 px           globalmanager_logo   Legal Marketing   logo finzoom nou (002)   ChalbertMagazine_nameplateCMYK  avocatura.com  Rabbit pozitiv    voxcapital    1asig1