2022.11.23 Articole

BDO România anunță lansarea oficială a BDO Hivetech, divizia de Digital Solutions a companiei

BDO România, una dintre cele mai mari companii de consultanță și audit din țară, anunță lansarea BDO Hivetech, divizie de business intelligence, care pune la dispoziția companiilor din România soluții de optimizare a fluxurilor informaționale de natură financiară și operațională, cu scopul de a eficientiza și de a crește calitatea proceselor interne cât și de a asigura suport în luarea deciziilor strategice.

Noua divizie este coordonată de Stelian Uzunia, Director BDO Hivetech și Silviu Manolescu, Senior Partner BDO România.

BDO Hivetech este un layer de tehnologie și management de date într-un mediu securizat, care valorifică expertiza de peste 30 ani în consultanță și audit a BDO în România. Hivetech aduce un set de modele digitale ce mapează în timp real datele disponibile la deciziile curente sau strategice ale organizației, prin transformarea datelor financiare și operaționale în informație relevantă pentru a lua decizii de business, rapid.

BDO Hivetech este răspunsul nostru la nevoia de transformare digitală, aflată pe agenda tuturor actorilor din peisajul de business românesc, iar unul dintre avantajele competitive este timpul de implementare foarte scurt al soluțiilor. Livrăm orice soluție din portofoliu, la cheie, în  intervale de timp de ordinul săptămânilor. Elementul diferențiator al modelelor noastre este că folosesc tehnologia pentru a amplifica experiența de 30 ani în consultanță și audit, oferind utilizatorului o perspectivă completă, care nu necesită prelucrări suplimentare în vederea fundamentării deciziilor de business. Altfel spus, noi începem acolo unde alții se opresc.”, declară Stelian Uzunia, Director BDO Hivetech.

Soluțiile dezvoltate apelează la cele mai recente tendințe din universul digital (data analytics, robot process automation sau machine learning) îmbogățite cu experiența în consultanță acumulată de specialiștii din BDO România, care în cei 30 de ani de activitate au deservit peste 3,500 de entități ce activează pe piața românească.

Una dintre soluțiile disponibile, Business Benchmarking Machine, platformă cu capacitate analitica puternică, generează rapoarte standard sau definite de utilizator,  printr-o interfață ce oferă perspective rapide și cuprinzătoare ale stării și tendintelor financiare manifestate în ultimii 7 ani. Pentru peste 200 de mii de entități înregistrate în România, reprezentând peste 93% din cifra de afaceri la nivel național, evidențiază evoluțiile din 2020 și 2021 în raport cu perioada 2015-2019 la nivel individual sau agregat.”, subliniază Stelian Uzunia, Director BDO Hivetech.

Setul de soluții BDO Hivetech adresează nevoile entităților aflate în diverse etape de dezvoltare, respectiv domenii de activitate.

Soluțiile dezvoltate vin pe de o parte în întâmpinarea nevoilor companiilor de dimensiuni mari, cu anvergura pe piață, dar și a celor care sunt în proces de dezvoltare, oferindu-le beneficii în eficientizarea strategiilor de business. Analizele disponibile aduc un aport foarte valoros, în special în structurarea strategiilor anuale, M&A, analize de benchmarking pe industrii, analizarea portofoliilor proprii de parteneri de afaceri (clienți, furnizori). În egală măsură, start-up-urile vor găsi în BDO Hivetech soluții prin care pot fi identificate caracteristicile specifice ale pieței pe care ar putea-o deservi, precum și detalii esențiale în ceea ce privește mediul competițional.”, adaugă Gabriel Pătru, Director Brand Development, BDO Hivetech.

Adresate investitorilor, antreprenorilor, membrilor din consiliile directoare, CEO, CFO, Director de vânzări, etc., soluțiile BDO Hivetech, bazate atât pe date publice, cât și pe date existente într-o organizație, oferă informații relevante în procesul decizional.


BDO Hivetech este divizia de Digital Solutions a BDO România, care livrează soluții de business, îmbinând cele mai recente dezvoltări tehnologice cu experiența în consultanță și audit dobândită în cei peste 30 de ani de activitate. Pentru mai multe informații accesați zona servicii de pe https://hivetech.bdo.ro/.

BDO România celebrează în acest an 30 de ani de prezență pe piața din România. Compania are peste 250 de angajați și birouri în București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu și Chișinău. Având o echipă solidă de specialiști cu experiență într-o gamă largă de servicii și industrii, BDO oferă clienților săi servicii de audit financiar, contabilitate, payroll, business restructuring, taxe, prețuri de transfer, consultanță financiară, juridică și de management. Compania face parte din rețeaua internațională BDO, fondată în 1963 și deține în prezent 1720 de birouri și 97,000 de angajați, în 167 de țări. 

Material de opinie semnat de
  • Stelian Uzunia

    Director BDO Hivetech
Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.